Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прокуратурою Перечинського району вжито заходів щодо поповнення бюджету коштами за користування землею

Прокуратурою Перечинського району вжито заходів щодо поповнення бюджету коштами за користування землею

Прокуратурою Перечинського району вжито заходів щодо поповнення бюджету коштами за користування землею
Органами прокуратури області постійно вживаються заходи реагування щодо захисту інтересів територіальних громад у земельній сфері, у тому числі щодо передачі земель в оренду та контролю за повнотою і...

Органами прокуратури області постійно вживаються заходи реагування щодо захисту інтересів територіальних громад у земельній сфері, у тому числі щодо передачі земель в оренду та контролю за повнотою і своєчасністю сплати коштів за їх користування.

ВІДЕО ДНЯ

Прокурорськими перевірками встановлено, що органи виконавчої влади та місцевого самоврядування здебільшого займають споглядацьку позицію у питанні контролю за повнотою і своєчасністю внесення користувачами плати за орендовану ними землю, що призводить до ненадходження значних сум коштів до бюджету.

Зокрема, прокуратурою Перечинського району було проведено перевірку додержання вимог Земельного кодексу України при використанні земель транспорту в Перечинській міській раді.

Реклама

Як повідомив прокурор Перечинського району Олександр Братюк, - "Встановлено, що на території Перечинської міської ради на землях транспорту розміщено 16 рекламних об'єктів в межах населеного пункту. Власники семи з них відомі, мають усі необхідні документи та сумлінно сплачують кошти за користування землею у бюджет. Інші 9 рекламних об’єктів встановлені самовільно, їх власники невідомі".

Перевірка показала, що вказані рекламні конструкції протягом тривало часу розміщені на земельних ділянках без жодних правовстановлюючих документів, договори оренди на вказані ділянки не укладались, у відділі Держземагенства у Перечинському районі не реєструвались, проекти відведення або технічна документація не виготовлялись, не затверджувались, цільове призначення земельних ділянок на яких розташовані об’єкти реклами не змінювались. Відтак, кошти до бюджету за оренду земельних ділянок до бюджету не надходять.

Реклама

При цьому, Перечинська міська рада, майновим інтересам якої завдається безпосередня шкода, зайняла споглядацьку позицію та не вживала жодних ефективних дій, які б сприяли приведенню у відповідність нормам чинного земельного законодавства вищезгаданих відносин.

Тільки після втручання прокурора, котрий вніс голові Перечинської міської ради подання про усунення виявлених порушень, ситуація змінилася. Прокурорське подання вже розглянуто та задоволено. Відтак міський бюджет буде наповнюватися і за рахунок орендної плати за землю.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно