Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті готуються відзначити 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка

На Закарпатті готуються відзначити 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка

На Закарпатті готуються відзначити 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка
У середу, 15 січня, в обласній адміністрації відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення в області 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка, збереження, вивчення та...

У середу, 15 січня, в обласній адміністрації відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення в області 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка, збереження, вивчення та популяризації його творчої спадщини.

ВІДЕО ДНЯ

З нагоди відзначення річниці від дня народження Великого Кобзаря протягом цього року в області заплановано провести ряд культурних та освітніх заходів.

Так, 9 березня, до пам’ятника Тарасу Шевченку в обласному центрі відбудеться традиційне покладання квітів. Відтак, в облмуздрамтеатрі розпочнеться Шевченківське літературно-мистецького свято «В сім'ї вольній, новій». Також гастрольний тур регіоном присвятять пам’яті Тараса Шевченка театрали. За підтримки обласного управління культури, вистави за мотивами творів Шевченка мешканцям районів покажуть актори облмуздрамтеатру, російського драмтеатру, театру ляльок «Бавка».

Реклама

Як розповіла директор обласного департаменту освіти і науки, молоді та спорту Маріанна Кляп, в освітніх закладах Закарпаття учні матимуть нагоду переглянути фільми, присвячені Великому Кобзарю. Також будуть проведені дві науково-практичні конференції.

- Дуже важливо, щоб усі заплановані заходи в області пройшли на належному рівні. Адже 200-річччя з дня народження Тараса Шевченка – постаті, яка об’єднує всю Україну, є важливою подією всеукраїнського масштабу. На виконання завдань глави держави, наша область повинна гідно відзначити цю дату, залучивши якомога більше закарпатців до участі у тематичних виставках, концертах, освітніх заходах, - зауважив під час засідання начальник управління культури ОДА Юрій Глеба.

Реклама

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно