Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Поки у Мукачеві фестивалять на "Червеному вині", на Берегівщині відбувся перший фестиваль гурки та домашньої ковбаси

Поки у Мукачеві фестивалять на "Червеному вині", на Берегівщині відбувся перший фестиваль гурки та домашньої ковбаси

Поки у Мукачеві фестивалять на "Червеному вині", на Берегівщині відбувся перший фестиваль гурки та домашньої ковбаси
11 січня у Берегівському районі у прикордонному селі Астей (Лужанка) стартував перший фестиваль гурки та домашньої ковбаси. Фест розпочався із самого ранку з різання свиней та обпалювання їх...

11 січня у Берегівському районі у прикордонному селі Астей (Лужанка) стартував перший фестиваль гурки та домашньої ковбаси.

ВІДЕО ДНЯ

Фест розпочався із самого ранку з різання свиней та обпалювання їх соломою. Позмагатися у майстерності приготування гурки та ковбаси приїхали п’ять команд з Берегівщини, Ужгордщини та угорського міста Сотмарчеке. Вправні кухарі пропонували гостям фестивалю різни види цих кулінарних родзинок: кро’вяну та печінкову гурку, копчену та печену домашню ковбасу, сальтисон, копчене і варене сало, шкварки, смажені в печі свинячі ніжки, холодець. Цінова політика фестивалю була доволі приємною для середньостатистичного гаманця: гурка – від 40 грн за кг, домашня ковбаса – 50 грн, шашлик – 20 грн за 100 г.

Відкриття першого фестивалю гурки та домашньої ковбаси розпочалося опівдні. Нагоду виступити отримав міський голова Берегова Золтан Бабяк, який у промові зазначив, що подібні фестивалі є надзвичайно позитивними та потрібними для Берегівщини. Мер акцентував, що завжди підтримує подібні атракції, які популяризують наш край. Також до астейців та численних туристів (деякі з них приїхали в Астей аж із Санкт-Петербурга) висловили священик реформатської громади Іван Густав, генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бочкої, перший заступник голови Берегівської РДА Василь Горват та голова Берегівської районної спілки сільського туризму Шарлотта Чізмар. Пані Шарлотта, до речі, розповіла, що традиційно свиней різали саме взимку, готували з них різноманітні страви та харчувалися такими запасами аж до весни.

Реклама

Окрім «тематичних» кулінарних смаколиків тут пропонували й інші не менш смачні традиційні домашні страви: бограч, шашлик, печену картоплею, голубці та солодкі тістечка. Запивали це все та заодно зігрівалися гості ароматним глінтвейном, різними сортами домашнього вина та палинкою. Гостей фесту також розважали виступами танцювальних колективів з Берегова та запальною народною угорською музикою.

Про переможців фестивалю наше видання повідомить дещо пізніше.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно