Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Батьки закарпатського Януковича “легально” обманюють державу та добудовують на дитячі гроші будинок (ФОТО)

Батьки закарпатського Януковича “легально” обманюють державу та добудовують на дитячі гроші будинок (ФОТО)

Батьки закарпатського Януковича “легально” обманюють державу та добудовують на дитячі гроші будинок (ФОТО)
Для середнянських ромів, які досить компактно живуть поблизу Ужгорода, президент Янукович як бог - тут щодня йому дякують за величезну соціальну допомогу. Адже при наявності 5-6 дітей ромська...
ВІДЕО ДНЯ

Для середнянських ромів, які досить компактно живуть поблизу Ужгорода, президент Янукович як бог - тут щодня йому дякують за величезну соціальну допомогу. Адже при наявності 5-6 дітей ромська сім’я може спокійно за рік звести новий будинок, придбати необхідну техніку і, навіть, автомобіль. До яких хитрощів вдаються тамтешні роми, аби жити безтурботно та заможно, спробував дізнатися кореспондент видання.

Молода родина Брежинських-Ільчак останній місяць на слуху по всій Україні. Місяць тому четвертому синові на ім’я Янукович виповнилося 4 рочки. На іменинах побувала чимала кількість журналістів, які й пропіарили маленького рома.

Реклама

Як розповідає 30-річна мати Олена, досі вона щомісяця отримувала по 5 тисяч гривень матеріальної допомоги на дітей. А їх у неї аж 5. Жінка бідкається, що після того, як передостанньому сину нещодавно виповнилося три рочки і залишилася одна 2-річна Власта, з нового року вона буде отримувати з 5 тисяч гривень лише 3600.

До речі, всі четверо дітей записані в документах матері на її прізвище, а по-батькові – на дідуся Івана, хоча всі пятеро дітей від одного батька – Віталія Ільчака. Лишень одна наймолодша донька носить прізвище тата. Таким чином ромка видає себе за одиноку багатодітну матір, яку українська держава зобов’язана матеріально та соціально забезпечувати аж до повноліття дітей. І таких одиначок у таборі 99%.

Реклама

Живе родина поки у батьків матері, але вже в цьому році перейдуть жити у новий будинок, збудований навпроти через дорогу. За який час та за які кошти вдалося побудувати хату, розповів чоловік Олени - Віталій Ільчак.

"Коли народилася Власта, жінка отримала від держави аж 17 тисяч гривень. До цієї суми нам вдавалося відкладати від попередніх "дитячих" виплат. Будинок вже готовий на 80% і "виніс" нас у 70 тисяч гривень, - каже батько 5-х дітей. – Поки свого господарства (курей, гусей, коня) нема, бо живемо у тещі. Але я їжджу на сезонні заробітки і теж допомагаю утримувати свою сім’ю. Нещодавно купили нову-стару "копійку" ("Жигулі") та сучасний трьохкамерний холодильник. Опалюємо будинок дровами, які я сам на зиму заготовляю", - хвалиться 31-річний господар. Звертаю увагу, що будинок цієї сім’ї досить добротний, в середині стіни в рожевих шпалерах, вікна – металопластикові, на килимах стоїть сучасна мебель. У хаті тепло та затишно.

Варто сказати, що ромський мікрорайон Іванівці відноситься до смт. Середнє і за останні 10 років так розмножився, що вже перевищує кількість самого селища та становить майже 2000 осіб. У 48-річної бабусі Януковича теж п’ятеро дітей, останній дочці 15 років. А в батькової матері – 10 дітей. У таборі живуть максимум до 70 років, один лише старожил дотягнув до 79 літ.

Реклама

Коли на свята збирається вся ромська родина, то налічується разом з дітьми понад 40 осіб. Благо, є куди розмістити таку навалу гостей та розважати телевізійними програмами. Так, у новорічну ніч під час промови президента Януковича на Новий рік, малий Янукович підбіг з бокалом дитячого шампанського і радо цоркнувся зі своїм одноіменним "товаришем" у телевізорі. Мати малого каже, що назвала сина на честь перемоги Віктора Януковича, яку він успішно здобув у 2010 році. І дуже сподівається, що це ім’я допоможе її синові у майбутньому.

У компактному мікрорайоні серед 300 хат особливо виділяється розкішний 2-поверховий баронський маєток, у дворі якого стоїть недешевий позашляховик з іменним реєстраційним номером "Барон". За державні кошти на території ромської громади побудована нова школа та ігровий майданчик. Особливий внесок у здоровий спосіб життя ромів привнесла релігійна конфесія – євангелісти-баптисти, віряни якої побудували тут свою церкву. Відтак, місіонери переконали ромів дотримуватися усіх канонів, в тому числі заборонено вживати алкогольні напої. За їх Святим письмом ромам тлумачать, що чоловік та жінка з’єднуються для взаємної допомоги, підтримки та продовження людського роду. Але, яким чином благополучне розможення та райське життя вони досягають – ані церкву, ані державу не цікавить…

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно