Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Історія ЄвроМайдану: ужгородська лікарка взяла відпустку за власний рахунок, щоб поїхати в Київ лікувати людей

Історія ЄвроМайдану: ужгородська лікарка взяла відпустку за власний рахунок, щоб поїхати в Київ лікувати людей

Історія ЄвроМайдану: ужгородська лікарка взяла відпустку за власний рахунок, щоб поїхати в Київ лікувати людей
Лікар-пульмонолог з Ужгорода Оксана Качур ціною відпустки за власний рахунок провела «найспекотніші» дні українського протесту 2013 року на Майдані Незалежності у Києві. Спекотні у політичному сенсі...

Лікар-пульмонолог з Ужгорода Оксана Качур ціною відпустки за власний рахунок провела «найспекотніші» дні українського протесту 2013 року на Майдані Незалежності у Києві. Спекотні у політичному сенсі дні насправді були досить холодними за температурою та для учасників мітингу обернулися численними простудними захворюваннями, іншими проблемами зі здоров’ям, які й допомагала оперативно вирішувати ужгородська медик з добрим серцем.

ВІДЕО ДНЯ

Оксана чергувала у Медичній службі Штабу національного спротиву, що діяла у будинку профспілок. Тут надають першу допомогу у медпункті, приймають дзвінки на гарячу лінію, сортують принесені ліки, видають їх на 8 медпунктів, проводять оперативні наради з координації медиків та всіх служб. Бувало, що за день до штабу медичної служби зверталися 290-320 хворих.

«Лікуємо все: і запалення легень, і бронхіти, і всі простудні захворювання, перев'язки, рани, допомагаємо гіпертонікам. Словом, вся невідкладна допомога… Якщо важкий стан, тоді вже відправляємо «швидкою» на стаціонарне лікування», - розповіла лікар.

Реклама

Щодо мотивації поїхати на Майдан, вона пояснила: «З голови не виходило, як почула від знайомих, які там були, що добровольців-волонтерів вистачає, але з медичною освітою було замало… На вулиці зима – «час пік» простудних захворювань. А це ж моя спеціалізація - терапевт-пульмонолог. Тоді і вирішила поїхати».

За словами медика, забезпеченість ліками складає 70-80% від потреби. Найбільше не вистачає противірусних, засобів від нежитю, спреїв для горла, антибіотиків, вітаміну С, одноразових масок. Також – ліків від кашлю та шлунково-кишкових проблем.

Реклама

Під час чергування до Оксани Качур неодноразово зверталися і земляки. «Багато тих, що були побиті, ходять на перев’язки і Майдан залишати не збираються!», - додає лікар.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно