Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді створили ромське об’єднання та обрали лідера

В Ужгороді створили ромське об’єднання та обрали лідера
Сьогодні в Ужгороді відбулась зустріч ромів, котрі компактно проживають в кількох мікрорайонах міста. Зустріч у такому форматі було скликано вперше за останні 20-ть років: як зазначалось...

Сьогодні в Ужгороді відбулась зустріч ромів, котрі компактно проживають в кількох мікрорайонах міста. Зустріч у такому форматі було скликано вперше за останні 20-ть років: як зазначалось модераторами, востаннє схожий захід відбувався в 1993 року.

ВІДЕО ДНЯ

Основною метою нинішньої зустрічі стало створення формального циганського об’єднання і обрання лідера, який в майбутньому буде забезпечувати представництво ромів з метою вирішення тих чи інших питань.

Під час зустрічі одноголосно було утворено ромське об’єднання, яке отримало назву «Об’єднання ромів Ужгорода». Об’єднання, як погодились присутні на зустрічі, не буде зареєстроване як юридична особа і діятиме формально, адже основною його метою буде дієве вирішення проблем, які нині існують в циганському середовищі.

Реклама

Як зазначалось на зустрічі, в місті нині вже функціонує понад 25 зареєстрованих ромських громадських організацій, однак їх результати діяльності залишають бажати кращого. Разом з тим, до спілкування було запрошено представників усіх найбільших ромських громадських організацій Ужгорода.

Під час зустрічі було вирішено, що новостворене об’єднання, в першу чергу, покликане консолідувати ромів, а обраний лідер зобов’язується постійно забезпечувати підтримку представникам ромської громади і в обов’язковому порядку найпершим долучатись до вирішення будь-яких проблем, які виникатимуть в циганському середовищі.

Реклама

Таким лідером цигани Ужгорода після палких суперечок, обговорень і мало не сварок обрали собі Мирослава Горвата.

Обирати лідера ромам пропонувалось спочатку серед 5-ьох кандидатів, але от перед голосуванням двоє з них зняли свої кандидатури. Якщо першопочатково на «посаду» нового лідера претендували Йосип Адам, Аладар Адам, Мирослав Горват, Геннадій Чічак та Сегій Чічак, то після голосних тривалих дискусій Аладар Адам та Геннадій Чічак відмовились від претензій на роль очільників громади.

Тож в результаті голосування, з 3-ьох представлених кандидатур присутні на зустрічі роми обрали собі за нового лідера Мирослава Горвата. Так, пропорційно голоси за кандидатів розділились наступним чином: за кандидатуру Йосипа Адама проголосувало 5 осіб, Сергій Чічак отримав 21 голос, за Мирослава Горвата свої голоси віддали 69 людей. Тримаючи слово перед громадою, новообраний лідер ромської громади Ужгорода зазначив: «Ваші права – це мій обов’язок. І я обіцяю, якщо ви дзвонитиме мені по допомогу, я завжди братиму слухавку».

Реклама

Довідка.

Мирослав Горват народився 1980 року в Ужгороді.

Має юридичну освіту (бакалавр), наразі здобуває звання магістра політології.

Представник молодіжно-волонтерського руху Європи.

Починав працювати водієм у виданні «Романі Яг», за деякий час став фотокореспондентом, нині працює журналістом

З 2009 року обіймає посаду ведучого програми «Романо Джівіпен» на ЗОДТРК

У листопаді повернувся з поїздки до США, де побував як переможець конкурсу «Успішна людина»

Реклама

Одружений, батько 2-х дітей.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно