Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прокуратура викрила працівника карного розшуку, який сфальсифікував докази, щоб засудити ні в чому не винну людину

Прокуратура викрила працівника карного розшуку, який сфальсифікував докази, щоб засудити ні в чому не винну людину

Прокуратура викрила працівника карного розшуку, який сфальсифікував докази, щоб засудити ні в чому не винну людину
27 грудня 2013 року Ужгородським міськрайонним судом за клопотання слідчого відділу прокуратури Закарпатської області обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою стосовно оперуповноваженого...

27 грудня 2013 року Ужгородським міськрайонним судом за клопотання слідчого відділу прокуратури Закарпатської області обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою стосовно оперуповноваженого сектору карного розшуку Ужгородського РВ УМВС України у Закарпатській області старшого лейтенанта міліції М.

ВІДЕО ДНЯ

Слідчим відділом прокуратури області проводиться досудове розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем), відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Встановлено, що внаслідок умисних дій старшим лейтенантом М. створені фіктивні докази, на підставі яких слідчим СВ Ужгородського РВ УМВС України у Закарпатській області підготовлено та повідомлено громадянину Е. про підозру у вчиненні трьох епізодів крадіжок, тобто його обвинувачено у вчиненні одного злочину середньої тяжкості та двох тяжких злочинів, які він насправді не вчиняв.

Реклама

Вищевказаними діями правоохоронець порушив засади законності кримінального провадження щодо неухильного дотримання вимог КПК України та інших актів законодавства, всебічного, повного та неупередженого дослідження обставин кримінального правопорушення, виявлення обставин, що викривають, та і тих, що виправдовують підозрюваного, надання їм належної правової оцінки, чим допустив підрив престижу та авторитету органу міліції – Ужгородського РВ УМВС України у Закарпатській області, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам у вигляді підриву авторитету та престижу органів внутрішніх справ України, а також заподіяв істотну шкоду правам та інтересам громадянина Е. у вигляді порушення його конституційних прав на свободу та особисту недоторканність.

Наразі досудове розслідування триває, старшому лейтенанту М. повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.364 КК України, за клопотанням прокуратури Ужгородським міськрайонним судом його усунуто від виконання службових обов’язків.

Реклама

Довідка: ч.3 ст.364 КК України - зловживання владою або службовим становищем дії, передбачені частиною першою або другою цієї статті, якщо вони вчинені працівником правоохоронного органу, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі спеціальною конфіскацією та з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно