Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Правильно оформлені документи – запорука швидкого перетину кордону вашою дитиною

Правильно оформлені документи – запорука швидкого перетину кордону вашою дитиною

Правильно оформлені документи – запорука швидкого перетину кордону вашою дитиною
На період Різдвяних та новорічних свят значна кількість дітей разом з родинами або у складі організованих туристичних груп мандрують за кордон. У будь якому випадку, до організації таких подорожей...

На період Різдвяних та новорічних свят значна кількість дітей разом з родинами або у складі організованих туристичних груп мандрують за кордон. У будь якому випадку, до організації таких подорожей дорослі мають заздалегідь серйозно підготуватись і подбати про оформлення відповідних документів не лише для себе, а й для своєї дитини.

ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні прикордонники Чопського загону вчергове хочуть звернути увагу подорожуючих громадян на правила перетину державного кордону, в тому числі й під час здійснення перевезення організованих груп дітей на відпочинок чи оздоровлення. Нагадаємо, що в 2012 році співробітники Чопського загону в пунктах пропуску «Великий Березний», «Ужгород», «Малі Селменці», «Тиса», «Чоп» та «Ужгород-аеропорт» не знайшли законних підстав для пропуску через державний кордон 268 дітей. Цьогоріч у вказаних пунктах пропуску не пропущено за кордон 230 наших малолітніх співвітчизників.

Основною причиною відмов у пропуску залишаються відсутність доручень від батьків, які потрібні у разі коли дитину супроводжує лише один з батьків, або уповноважена ними особа. Іншими причинами непропусків є відсутність фото дітей в документах батьків, недійсні документи для закордонних поїздок або їхня відсутність взагалі, закінчення терміну дії паспорта або технічна несправність документа.

Реклама

Саме тому прикордонники, як партнери учасників міжнародного руху, звертаються до громадян з проханням ретельно готуватись до здійснення закордонних вояжів і нагадують про необхідність правильного оформлення документів. З метою виконання останнього, громадяни України повинні керуватись наступними нормативно-правовими актами:

Закон України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України».

Реклама

Постанова Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 року №57 «Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України».

Постанова Кабінету Міністрів України від 21 грудня 2005 року №1251 «Про порядок організації виїзду дітей за кордон на відпочинок та оздоровлення».

За необхідності інформацію можна отримати на веб-сайті прикордонного відомства dpsu.gov.ua, або за телефоном: (044) 527-63-63.

Реклама

Також, з метою уникнення черг автотранспорту в пунктах пропуску через державний кордон, скорочення часу для проходження прикордонного контролю організованими туристичними групами в автомобільних пунктах пропуску через державний кордон «Ужгород», «Чоп (Тиса)» пропонуємо на електронну поштову скриньку Чопського прикордонного загону за адресою: [email protected] надавати наступну інформацію:

- реєстраційний номер транспортного засобу;

- список пасажирів з зазначенням прізвища, ім’я, серії та номеру паспортних документів подорожуючих осіб;

- дату та орієнтовний час перетину державного кордону.

Прес-служба Чопського прикордонного загону

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно