Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Халатність працівників Оноківської сільської ради призвела до втрат бюджету на суму 270 тисяч гривень

Халатність працівників Оноківської сільської ради призвела до втрат бюджету на суму 270 тисяч гривень

Халатність працівників Оноківської сільської ради призвела до втрат бюджету на суму 270 тисяч гривень
Ужгородською міжрайонною прокуратурою внесено відомості до ЄРДР та розпочато досудове розслідування кримінального провадження, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК...

Ужгородською міжрайонною прокуратурою внесено відомості до ЄРДР та розпочато досудове розслідування кримінального провадження, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), відносно посадових осіб Оноківської сільської ради, через бездіяльність яких бюджет недоотримав майже 270 тис. грн.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомив, Ужгородський міжрайонний прокурор Олександр Андришин, проведеною прокурорською перевіркою встановлено, що рішенням сесії Оноківської сільської ради від 2011 року затверджено базову вартість одного квадратного метра землі у розрізі економічно-планувальних зон та затверджена грошова оцінка сільськогосподарських угідь населених пунктів с. Оноківці та с. Оріховиця.

Даним рішенням сесії сільської ради фактично було збільшено нормативно-грошову оцінку земельних ділянок з січня 2012 року, що, в свою чергу, безпосередньо впливає на розмір орендної плати за договорами оренди земельних ділянок, яка встановлюється у відсотковому відношенні до нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

Реклама

Однак, всупереч вимог ст. 288 Податкового кодексу України, Земельного кодексу України, ст. 629 Цивільного кодексу України, ст. 193 Господарського кодексу України та Закону України «Про оренду землі», посадові особи Оноківської сільської ради не вжили дієві заходи, спрямовані на внесення відповідних змін до 4-х діючих договорів оренди земельних ділянок, які укладено до прийняття вищезазначеного рішення сесією даної сільської ради, внаслідок чого місцевим бюджетом впродовж 2012 – 8 місяців 2013 року недоотримано грошових коштів на загальну суму майже 270 тис. грн.

Довідка:

Реклама

ч. 2 ст. 364 КК України - зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно