Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Антимонопольний комітет оштрафував трьох підприємців на загальну суму 330 тисяч гривень

Антимонопольний комітет оштрафував трьох підприємців на загальну суму 330 тисяч гривень

Антимонопольний комітет оштрафував трьох підприємців на загальну суму 330 тисяч гривень
Тимчасовою адміністративною колегією Антимонопольного комітету України накладено штраф на загальну суму 330 тис. грн на ФОП Чепинець В.М., ФОП Фурча Г.М. ФОП Ільков О.М. (м.Хуст) за порушення...

Тимчасовою адміністративною колегією Антимонопольного комітету України накладено штраф на загальну суму 330 тис. грн на ФОП Чепинець В.М., ФОП Фурча Г.М. ФОП Ільков О.М. (м.Хуст) за порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів.

ВІДЕО ДНЯ

За результатами розслідування було встановлено, що зазначені підприємці узгодили поведінку під час участі у процедурах закупівлі продуктів харчування (м’яса та харчових субпродуктів свійської птиці, риби та рибної продукції, продукції рибної, масла вершкового, сира сичужного та кисломолочного, продуктів молочних, соків фруктових та овочевих і т.д.).

Замовниками зазначених торгів виступали відділ освіти Хустської районної державної адміністрації та Виноградівський геріатричний пансіонат.

Реклама

Тимчасова адміністративна колегія, розглянувши матеріали справи, встановила, що приватні підприємці, не вперше беручи разом участь у конкурсних торгах на закупівлю продуктів харчування, у процесі підготовки та участі у процедурі закупівлі діяли не самостійно, не змагалися між собою, а узгоджували свої дії. Внаслідок таких узгоджених дій відповідачів між ними була усунута конкуренція, а право на укладення договорів отримував ФОП Чепинець В.М.

Такі дії ФОП Чепинець В.М., ФОП Фурча Г.М. ФОП Ільков О.М. були визнані порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів.

Реклама

Закупівлі проводились протягом 2010 – 2012 років.

Загалом за результатами 15 процедур закупівель укладено договорів на суму понад 3 млн. грн.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно