На Берегівщині відбудеться фестиваль гурки та домашньої ковбаси

Життя  20 грудня 2013 року, 09:40 2529
11 січня у Берегівському районі у с. Астей (Лужанка) стартує традиційний фестиваль гурки та домашньої ковбаси. На фесті серед іншого різатимуть свиню, готуватимуть домашню ковбасу та визначатимуть переможців конкурсу на кращу страву. Пропонована програма: 7.00 – традиційне різання свиней, обпалювання соломою, смакування паленки 7.00 – 13.00 – приготування гурки, домашньої ковбаси та інших смачних страв із свинини. Змагання на приготування кращої страви. Вітання та представлення учасників фестивалю (команди). 7.00 – 18.00 - Виставка та продаж народного рукоділля Закарпаття. Дегустація та купівля місцевого домашнього вина. 13.00 – Урочисте відкриття. 13.00 – 14.00 - Смачний обід з музикою. Циганська та жива музика. 14.00 – 17.00 - Культурно-розважальна програма. 17.00 - Оголошення конкурсу на кращу страву. 18.00 - Веселий Бал. Страви із свинини приготовані командами для дегустації та купівлі: - Кров смажена із цибулею - Кров’яна гурка - Печінкова Гурка - Смажена домашня ковбаса - Копчена домашня ковбаса - Сальтисон - Копчене сало - Варене сало із спеціями - Шкварки - Бограч - Смажені в печі свинячі ніжки - Смажене в печі поросятко - Домашнє вино Інформація та бронювання житла: e-mail: [email protected] тел: +380667469050, +380314142946, +36302378641 Подача заявки командами на участь у фестивалі: Вступний внесок: 300 UAN Крайній термін вступу: до 04 січня2014 року Стартовий внесок включає: -Дозвіл постійної комісії Астейської сільської ради із соціально-економічного та культурного розвитку населеного пункту на проведення Астейського традиційного Фестивалю гурки та домашньої ковбаси. - Місце для встановлення своїх павільойонів, які встановлюються тільки на виділеному місці. - Питна вода для приготування страв. - місце проведення заходу, в ніч з 10 на11 січня2014 року, буде забезпечено охороною. - В’їзд транспорту на місце проведення заходу дозволено до 8.00 години, крім транспорту організаторів. Командам необхідно забезпечити для себе: - посуд для подачі страв необхідний на вільному повітрі, прилади для приготування страв із свинини (посуд, м’ясорубка, млинок для начинення гурки та ковбаси та інше) - Команди, які беруть участь у конкурсі, за правилами ріжуть та обробляють свиню на місці проведення заходу. - Надати ветеринарну довідку ветеринару на зарізану свиню на місці проведення заходу. - Надати шматок м»яса із свинини ветеринару для обстеження. - Підтвердження про походження готової продукції. - Одна особа в команді, має володіти медичною довідкою. - Павільйон, який буде встановлено на відведеному місці. - Необхідні предмети для прикрашання павільйону. - Необхідні предмети для прикрашання столу. - Вступний внесок внести до 04 січня2014 року. - Хороший настрій.
Джерело: Турпортал
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі - 0