Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Берегівщині відбудеться фестиваль гурки та домашньої ковбаси

На Берегівщині відбудеться фестиваль гурки та домашньої ковбаси

На Берегівщині відбудеться фестиваль гурки та домашньої ковбаси
11 січня у Берегівському районі у с. Астей (Лужанка) стартує традиційний фестиваль гурки та домашньої ковбаси. На фесті серед іншого різатимуть свиню, готуватимуть домашню ковбасу та визначатимуть...

11 січня у Берегівському районі у с. Астей (Лужанка) стартує традиційний фестиваль гурки та домашньої ковбаси. На фесті серед іншого різатимуть свиню, готуватимуть домашню ковбасу та визначатимуть переможців конкурсу на кращу страву.

ВІДЕО ДНЯ

Пропонована програма:

7.00 – традиційне різання свиней, обпалювання соломою, смакування паленки

Реклама

7.00 – 13.00 – приготування гурки, домашньої ковбаси та інших смачних страв із свинини. Змагання на приготування кращої страви.

Вітання та представлення учасників фестивалю (команди).

Реклама

7.00 – 18.00 - Виставка та продаж народного рукоділля Закарпаття.

Дегустація та купівля місцевого домашнього вина.

13.00 – Урочисте відкриття.

Реклама

13.00 – 14.00 - Смачний обід з музикою. Циганська та жива музика.

14.00 – 17.00 - Культурно-розважальна програма.

17.00 - Оголошення конкурсу на кращу страву.

18.00 - Веселий Бал.

Страви із свинини приготовані командами для дегустації та купівлі:

- Кров смажена із цибулею

- Кров’яна гурка

Реклама

- Печінкова Гурка

- Смажена домашня ковбаса

- Копчена домашня ковбаса

- Сальтисон

- Копчене сало

- Варене сало із спеціями

- Шкварки

Реклама

- Бограч

- Смажені в печі свинячі ніжки

- Смажене в печі поросятко

- Домашнє вино

Інформація та бронювання житла: e-mail: [email protected] тел: +380667469050, +380314142946, +36302378641

Подача заявки командами на участь у фестивалі:

Вступний внесок: 300 UAN Крайній термін вступу: до 04 січня2014 року

Реклама

Стартовий внесок включає:

-Дозвіл постійної комісії Астейської сільської ради із соціально-економічного та культурного розвитку населеного пункту на проведення Астейського традиційного Фестивалю гурки та домашньої ковбаси.

- Місце для встановлення своїх павільойонів, які встановлюються тільки на виділеному місці.

- Питна вода для приготування страв.

- місце проведення заходу, в ніч з 10 на11 січня2014 року, буде забезпечено охороною.

- В’їзд транспорту на місце проведення заходу дозволено до 8.00 години, крім транспорту організаторів.

Командам необхідно забезпечити для себе:

Реклама

- посуд для подачі страв необхідний на вільному повітрі, прилади для приготування страв із свинини (посуд, м’ясорубка, млинок для начинення гурки та ковбаси та інше)

- Команди, які беруть участь у конкурсі, за правилами ріжуть та обробляють свиню на місці проведення заходу.

- Надати ветеринарну довідку ветеринару на зарізану свиню на місці проведення заходу.

- Надати шматок м»яса із свинини ветеринару для обстеження.

- Підтвердження про походження готової продукції.

- Одна особа в команді, має володіти медичною довідкою.

- Павільйон, який буде встановлено на відведеному місці.

Реклама

- Необхідні предмети для прикрашання павільйону.

- Необхідні предмети для прикрашання столу.

- Вступний внесок внести до 04 січня2014 року.

- Хороший настрій.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно