Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На засіданні круглого столу обговорять питання профілактики епідемії ВІЛ/СНІДу

На засіданні круглого столу обговорять питання профілактики епідемії ВІЛ/СНІДу

На засіданні круглого столу обговорять питання профілактики епідемії ВІЛ/СНІДу
У вівторок, 17 грудня, відбувся підготовчий семінар з питань круглого столу для представників виконавчої, влади державних організацій з метою обговорення ситуації з втілення кращих практик...

У вівторок, 17 грудня, відбувся підготовчий семінар з питань круглого столу для представників виконавчої, влади державних організацій з метою обговорення ситуації з втілення кращих практик профілактичної роботи у середовищі уразливих підлітків та підлітків груп ризику. На заході були присутні заступник голови облдержадміністрації Іван Качур, начальник обласної Служби у справах дітей Світлана Якімеліна, старший радник з програмної діяльності Міжнародного Альянсу з ВІЛ/СНІД в Україні, керівники структурних управлінь облдержадміністрацій та райдержадміністрацій.

ВІДЕО ДНЯ

Для профілактики ВІЛ/СНІДу в області проводяться: проект по консультуванню і тестуванню на ВІЛ за допомогою швидких тестів трудових мігрантів та їх найближчого оточення в 7 пілотних районах області, розпочато програму співпраці медичної галузі та Мукачівської Православної Єпархії УПЦ з протидії епідемії інфекції шляхом первинної профілактики, інформаційно-просвітницької роботи та залучення до тестування на ВІЛ через лікарів мережі кабінетів «Довіра» та лікарів первинної ланки медико-санітарної допомоги. Уперше в Україні розпочато впровадження пілотного проекту надання послуг консультування та тестування на ВІЛ через мережу первинної медико-санітарної допомоги. Проект реалізується в Тячівському районі. Також вже три роки в області реалізується програма «Моделі первинної профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу серед представників національних меншин Закарпатської області».

- ВІЛ/СНІД залишається однією із найнебезпечніших хвороб, які негативно впливають на розвиток особистості та суспільства. Радує те, що сьогодні Закарпаття позиціонується як інноваційна платформа для боротьби з вірусом імунодефіциту. Кількість хворих є значно меншою, ніж в інших регіонах України (4,6% від загальної кількості населення області), а отже кошти можна направляти не тільки на лікування, а саме на профілактику інфекції, - зазначив Іван Качур.

Реклама

В ході наради учасники також обговорили питання охоплення сімейними формами виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, подолання дитячої безпритульності. На семінарі говорилось про підтримку спільнот з протидії епідемії ВІЛ/СНІД та профілактику епідемії ВІЛ/СНІДу в Закарпатській області.

Охоплення сімейними формами Закарпаття виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, є одним із пріоритетів напрямків Служби у справах дітей. Так, виконуючи доручення глави держави, в області йде активізація роботи влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до різних форм сімейного виховання:

Реклама

– Протягом поточного року вдалося зменшити кількість дітей, що відносяться до категорії дітей-сиріт. Так, з початку року усиновлено 69 дітей, створено 12 прийомних сімей, 3 дитячі будинки сімейного типу, всього влаштовано 52 дитини, – сказала Світлана Якімеліна.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно