Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Двоє з семи закарпатських спортсменів гарантували собі участь на зимовій олімпіаді в Сочі

Двоє з семи закарпатських спортсменів гарантували собі участь на зимовій олімпіаді в Сочі

Двоє з семи закарпатських спортсменів гарантували собі участь на зимовій олімпіаді в Сочі
Уже менш ніж за два місяці стартують ХХІІ зимові Олімійпські ігри. Кого з наших спортсменів зможемо побачити в російському місті Сочі, довідувалсь в голови Закарпатського обласного відділення...

Уже менш ніж за два місяці стартують ХХІІ зимові Олімійпські ігри. Кого з наших спортсменів зможемо побачити в російському місті Сочі, довідувалсь в голови Закарпатського обласного відділення Національного олімпійського комітету України Івана Риляка.

ВІДЕО ДНЯ

– Іване Івановичу, хто претендує в складі збірної України представляти наш край на білій Олімпіаді?

– Наразі маємо 7 кандидатів на Олімпіаду-2014. Це — Іван Ковбаснюк, Василь Теличук (гірські лижі), Олександр Окіпнюк (фристайл), брати Іван та Мирослав Білосюки (лижні гонки), Йосип Пеняк та Аннамарі Чундак (сноубординг). З них двоє – Аннамарі Чундак та Йосип Пеняк уже забронювали собі місця в складі олімпійської збірної України. Ще четверо цими днями відправилися на Всесвітню зимову універсіаду, яка розпочалася в італійському місті Тренто. Це так звані передолімпійські старти, де спортсмени можуть показати вирішальний результат для потрапляння до складу олімпійської дружини. Участь трьох спортсменів (В.Теличука, І.Ковбаснюка та О.Окіпнюка) у зимовій Універсіаді фінансує Закарпатське відділення НОКУ, І.Білосюк поїхав за власні кошти.

Реклама

– У який спосіб Закарпатське відділення НОКУ долучилося до підготовки наших олімпійців?

– Лише упродовж цього року на підготовку спортсменів-олімпійців витрачено 120 тисяч гривень цільових коштів. Ми організували 3 навчально-тренувальні збори. Окрім того, плануємо провести ще один (відновлювальний) збір до 5 січня на гірськолижній базі «Кострино», щоб спортсмени мали можливість відновитися, а заодно й підготуватися до олімпійських стартів. Всіляко намагаємося допомогти їм і в придбанні необхідної амуніції. Зокрема, звернулися до нашого традиційного спонсора – мукачівської компанії «Фішер» з проханням виділити братам Білосюкам лижі.

Реклама

– На якому рівні оцінюєте готовність наших сноубордистів до Олімпіади?

– Аннамарі бачив лише в Києві, навіть не встиг з нею як слід поспілкуватися, тож важко давати якусь оцінку рівню її готовності. А от Йосип нещодавно поділився, що задоволений своїми результатами, рівнем проведення навчально-тренувальних зборів. Його спортивні показники на останніх етапах Кубка світу зросли, й він став справжнім лідером у складі чоловічої збірної країни зі сноубордингу. Тож дуже сподіваємося, що Йосип здобуде олімпійську медаль.

– Хто з п’ятірки кандидатів до олімпійської збірної має реальні шанси потрапити в Сочі?

Реклама

– Все залежатиме від того, як спортсмени виступлять на Універсіаді та етапах Кубка світу з відповідних видів. Думаю, що найкращі шанси потрапити на зимову Олімпіаду мають брати Іван та Мирослав Білосюки.

Газета "Новини Закарпаття"

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно