Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатський священик привіз на Євромайдан у Київ нерукотворний образ Божого Милосердя із Джублика (ФОТОФАКТ)

Закарпатський священик привіз на Євромайдан у Київ нерукотворний образ Божого Милосердя із Джублика (ФОТОФАКТ)

Закарпатський священик привіз на Євромайдан у Київ нерукотворний образ Божого Милосердя із Джублика (ФОТОФАКТ)
Священик УГКЦ Атанасій Чійпейш із Джублика, що на Закарпатті, у свято Андрія Первозваного привіз на Євромайдан нерукотворний образ Божого Милосердя. Оглянути образ і помолитися міг кожен...

Священик УГКЦ Атанасій Чійпейш із Джублика, що на Закарпатті, у свято Андрія Первозваного привіз на Євромайдан нерукотворний образ Божого Милосердя. Оглянути образ і помолитися міг кожен мітнгувальник. Отець Антанасій тримав його в руках при вході до майданівської каплички. Згодом священик здійснив обхід з іконою, благословляючи нею людей.

ВІДЕО ДНЯ

«Ми слідкували за подіями на Майдані у Києві і дуже хотіли чимось допомогти мітингувальникам. У понеділок мені зателефонував знайомий священик із Львівщини, запропонував сюди приїхати і щось привезти з Джублика. Я вирішив узяти із собою нерукотворний образ Божого Милосердя», – розповів о. Атанасій про мету свого візиту.

Село Джублик, що в Іршавському районі Закарпаття, відоме тим, що у серпні 2002 року біля джерела двом дівчаткам з’явилася Богородиця. На місці об’явлення люди збудували церкву. Чотири року тому один із парафіян, з хворою психікою, випадково зачепив Ісусову ікону, яка висіла на стіні храму.

Реклама

Полотно порвалося, скло розбилося на кілька частин. Священик дав ікону на реставрацію, а згодом, коли витягнули образ з рамки, побачили на склі зображення Ісуса. Спочатку воно було тьмяне, але за чотири роки повністю набрало нормальних контурів обличчя Ісуса.

На нерукотвоному образі Божого Милосердя можна бачити два обличчя Ісуса: з Туринської Плащаниці та образу Божого Милосердя.

Реклама

Нині ікона зберігається у келії греко-католицького монастиря і раз на місяць виставляється для загального вшанування.

«На мою думку, нерукотворний образ Божого милосердя є одним з найбільших чудес останніх років. Тут немає пензля художника чи іконописця. Він ніби символ воскресіння Ісуса, нашої церкви і нашого народу, доказом чого є ця площа у Києві».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно