Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді обговорили ситуацію із працевлаштуванням неповнолітніх, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

В Ужгороді обговорили ситуацію із працевлаштуванням неповнолітніх, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

В Ужгороді обговорили ситуацію із працевлаштуванням неповнолітніх, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування
У середу, 11 грудня,в Ужгороді відбулось засідання круглого столу на тему: «Об'єднання зусиль сторін соціального діалогу задля вирішення питань зайнятості молоді в тому числі...

У середу, 11 грудня,в Ужгороді відбулось засідання круглого столу на тему: «Об'єднання зусиль сторін соціального діалогу задля вирішення питань зайнятості молоді в тому числі неповнолітніх». На заході,зокрема, були присутні заступник голови облдержадміністрації Іван Качур, директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич, роботодавці та керівники профільних управлінь облдержадміністрації.

ВІДЕО ДНЯ

Під час засідання обговорили питання працевлаштування неповнолітніх, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, подальші перспективи співпраці між Службою зайнятості та роботодавцями.З метою вирішення проблем працевлаштування неповнолітніх та дітей-сиріт в 6-ти районах області утворені міжвідомчі комісії у сфері зайнятості неповнолітніх.

– Для того, щоб наша молодь була конкурентноспроможною на ринку праці потрібно, перш за все, забезпечувати їм навчання у належних умовах. Цього року в області було здійснено ремонти професійно-технічних училищ, закуплено для закладів нове обладнання майже на 7 мільйонів гривень. Тож, впевнений, що наша молодь, навчаючись на сучасному обладнанні, зможе набути хороших практичних професійних навичок. А професіоналів, особливо, що стосується робітничих професій, зараз неабияк бракує у різних сферах. Тому обласна влада, на виконання доручень глави держави, працюватиме й надалі над поліпшенням умов навчання та створенням нових робочих місць для закарпатців, - наголосив Іван Качур.

Реклама

У січні-листопаді 2013 року профорієнтаційні послуги отримали 15,3 тисяч безробітних віком до 35 років, що перебували на обліку в центрах зайнятості області. Професійне навчання проходило 1,9 тисяч безробітних у віці до 35 років.

Для забезпечення тимчасової зайнятості безробітних закарпатців, їх матеріальної підтримки організовуються громадські роботи тимчасового характеру. Протягом 11 місяців 1071 молода особа була залучена до таких робіт.

Реклама

Всі ці заходи сприялипрацевлаштуванню 8,6 тисячмолодихосіб, з якихпонад 5тисячмали статус безробітного. Окрім того, більш ніж 180закарпатців у віці до 35 роківвідкрилавласну справу, отримавши одноразову допомогу по безробіттю.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно