Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Знайшли винного у трагічній смерті тракториста на лісосіці Рахівщини, ним виявився сам загиблий

Знайшли винного у трагічній смерті тракториста на лісосіці Рахівщини, ним виявився сам загиблий

Знайшли винного у трагічній смерті тракториста на лісосіці Рахівщини, ним виявився сам загиблий
Широкого розголосу набув нещасний випадок, який стався 11 листопада в урочищі Корбул Білотисянського лісництва державного підприємства «Рахівське лісодослідне господарство» з трактористом...

Широкого розголосу набув нещасний випадок, який стався 11 листопада в урочищі Корбул Білотисянського лісництва державного підприємства «Рахівське лісодослідне господарство» з трактористом держпідприємства Петром Б., 1964 р.н. Під час формування т.зв. пачки чоловік був смертельно травмований деревиною. Та лише сьогодні, коли завершила роботу комісія спеціального розслідування нещасного випадку на виробництві зі смертельним наслідком, стало можливим розставити всі крапки над «і» у трагедії.

ВІДЕО ДНЯ

Як це не тяжко говорити, проте своєрідним «спусковим гачком» цієї сумної історії, змушені були констатувати члени комісії, виявилися дії Петра Б., які не завжди, скажемо так, відповідали чітким вимогам норм і правил промислової безпеки та охорони праці під час розробки лісосіки. Тут потрібно знати, що потерпілий, поряд із виконанням обов’язків тракториста, більше шести років очолював бригаду, яка того дня працювала в урочищі. Між тим, за інформацією голови комісії, начальника державної інспекції нагляду за промисловою безпекою та охороною праці територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області Сергія Петьовки, у підсумковий акт спеціального розслідування потрапили відразу шість пунктів, у яких детально вказується на допущені порушення технологічного процесу.

Всі вони членами комісії віднесені до організаційних причин настання нещасного випадку. Крім того, не були дотримані вимоги інструкції з охорони праці «Для тракториста трелювального трактора». Окремий розділ у акті присвячено проблемі відсутності у підрозділах держпідприємства «Рахівське лісодослідне господарство» належного контролю за виконанням посадових обов’язків. Безпосередня провина за це покладена на майстра з лісозаготівельних робіт і головного лісничого.

Реклама

Комісією розроблено цілий ряд заходів щодо усунення причин настання нещасного випадку.

Як уже повідомляло інтернет-видання “Панорама Мукачева”, трагічний випадок трапився під час проведення санітарної рубки лісу. Дерево смертельно травмувало 49-річного працівника лісового господарства.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно