Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Олександр Ледида: "Питання про відставку уряду має вирішувати Президент і більшість у Верховній раді"

Олександр Ледида: "Питання про відставку уряду має вирішувати Президент і більшість у Верховній раді"

Олександр Ледида: "Питання про відставку уряду має вирішувати Президент і більшість у Верховній раді"
Про це Олександр Ледида сказав під час інтерв’ю для телеканалу «1+1» у четвер, 5 грудня. Губернатор також  розповів: у момент проведення понеділкової акції молоді біля ОДА його не було на робочому...

Про це Олександр Ледида сказав під час інтерв’ю для телеканалу «1+1» у четвер, 5 грудня. Губернатор також  розповів: у момент проведення понеділкової акції молоді біля ОДА його не було на робочому місці.

ВІДЕО ДНЯ

– У той час мене не було на місці. Я зателефонував і сказав, що готовий зустрітися, – прийняти 10-15 осіб, представників громадських організацій і мітингувальників, й готовий їх вислухати, - нагадаємо, тоді, аби озвучити позицію Олександра Ледиди, до учасників акції вийшов перший заступник голови ОДА Ігор Свищо.

– Я й сьогодні готовий зустрітися, але в той же час, маю знати про зустріч завчасно, бо треба формувати свій робочий графік, - наголосив керівник області.

Реклама

На питання стосовно оцінки ситуації в області, акцій протесту, у світлі останніх подій в країні, голова ОДА підкреслив:

– Поважаю думку всіх мітингуючих, але також поважаю думку і всіх інших, котрі сьогодні виходять на роботу: лікують, вчать у школах, забезпечують життєдіяльність області, - на думку Олександра Ледиди саме завдяки їм сьогодні область живе у нормальному режимі: - Нема проблем з теплом, світлом, водою, перевали розчищаються, швидкі працюють.

Реклама

На питання щодо особистого ставлення до останніх подій голова ОДА зазначив:

– Стосовно першої складової позиції мітингуючих - інтеграції у Європейський Союз – я неодноразово заявляв, що підтримую прагнення України до європейської інтеграції, - керівник краю вважає: за три останні роки в парламенті було прийнято найбільше законів, спрямованих на адаптацію законодавства до євростандартів.

– Є помилки тому, що коли приймалась адаптація законодавчої бази до стандартів ЄС, не висвітлювалась економічна складова: що ми будемо мати, у першу чергу, при зоні вільної торгівлі, - але Олександр Ледида впевнений, що парламент доопрацює економічні та законодавчі питання і Україна буде готова до підпису Угоди про асоціацію.

Реклама

Також Олександр Ледида зауважив: ситуації з побиттям молодих людей правоохоронцями – неприпустимі:

– Те, що я побачив по телебаченню – однозначно неправильно по відношенню до молодих людей… Була дана оцінка Президента, доручення Генеральному прокурору, створено спеціальну комісію для розслідування.

Щодо вимог мітингувальників стосовно відставки уряду:

– Це питання не вирішується ні в сільській раді, ні в обласній. Це має вирішувати Президент і більшість у Верховній раді.

Також Олександр Ледида ще раз наголосив: у Закарпатті на сьогодні ніхто, жодні силові структури, не протидіють мирним зібранням закарпатців, зокрема, студентів.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно