Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Село Поляна визнали населеним пунктом з найкращим благоустроєм та зразковим громадським порядком

Село Поляна визнали населеним пунктом з найкращим благоустроєм та зразковим громадським порядком

Село Поляна визнали населеним пунктом з найкращим благоустроєм та зразковим громадським порядком
На Закарпатті визначили населений пункт найкращого благоустрою. Підсумки другого етапу конкурсу «Населений пункт найкращого благоустрою та зразкового громадського порядку» у четвер, 5 грудня, підбили...

На Закарпатті визначили населений пункт найкращого благоустрою. Підсумки другого етапу конкурсу «Населений пункт найкращого благоустрою та зразкового громадського порядку» у четвер, 5 грудня, підбили у приміщенні Закарпатської ОДА.

ВІДЕО ДНЯ

Експертна комісія на чолі зі співголовами, першим заступником голови Закарпатської ОДА Ігорем Свищом та першим заступником голови Закарпатської обласної ради Володимиром Закуреним ознайомилася із запропонованими фотоматеріалами, а також проаналізувала роботу кожного із представлених населених пунктів по ряду конкурсних критеріїв.

Заявки на участь у другому етапі конкурсу подали п’ять населених пунктів. Це села Біла Церква (Рахівський район), Поляна (Свалявський район), Стриба (Ужгородський район), Кострино (Великоберезнянський район) та Яноші (Берегівський район). Однак через недоукомплектований стартовий пакет документів до участі у конкурсі не взяли села Кострино та Яноші. Відтак, за звання кращого змагалися три населені пункти: Біла Церква, Стриба та Поляна.

Реклама

Саме їх за рядом критеріїв і оцінювали члени конкурсної комісії, до якої увійшли представники ряду обласних установ та організацій. Вони повинні були оцінити села-конкурсанти за рівнем витрат позабюджетних коштів на благоустрій, впровадженням енергозберігаючих технологій, станом вулично-дорожньої мережі, ситуацією із роздільним збиранням сміття, технологіями його переробки, станом водопровідно-каналізаційних мереж тощо.

Відтак, на думку експертів, населеним пунктом найкращого благоустрою та зразкового громадського порядку стало село Поляна Свалявського району. Друге місце посіла Стриба (Яроцької сільської ради Ужгородського району). Третє, відповідно, село Біла Церква, що на Рахівщині. Сільські ради-переможці та призери, згідно умов конкурсу, отримають і відповідні подарунки: за перше місце – 60 тисяч гривень, друге – 40 тисяч, третє – 20 тисяч гривень.

Реклама

- Хочу привітати села-переможці, їхніх жителів та очільників із цим досягненням. Адже перемога у конкурсі – це ще одне підтвердження тому, що населені пункти розвиваються і приклад із вас можуть брати всі закарпатці. Громади закарпатських міст та сіл краю беруть активну участь у розвитку своїх населених пунктів, впроваджують різноманітні проекти, які допомагають поліпшити життя кожному мешканцю. Сподіваюся, що в наступні роки позмагатися за звання кращого наважиться більше населених пунктів. Також поліпшити правову, організаційну та матеріальну спроможності територіальних громад, створити умови для запровадження доступних адміністративних, соціальних послуг, впевнений, допоможе реалізація Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади, - зауважив після підведення підсумків співголова комісії Ігор Свищо.

Прес-центр ОДА

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно