Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Один із підприємців Мукачівщини не сплатив податку на понад 2 мільйони гривень

Один із підприємців Мукачівщини не сплатив податку на понад 2 мільйони гривень

Один із підприємців Мукачівщини не сплатив податку на понад 2 мільйони гривень
Прокуратурою області, в судовому засіданні доведено вину приватного підприємця Мукачівщини, у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України (ухилення від сплати...

Прокуратурою області, в судовому засіданні доведено вину приватного підприємця Мукачівщини, у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), який в період з 2005 по 2007 роки умисно ухилився від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у сумі понад 2,1 млн. грн.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомив, Валерій Черничко, начальник відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції прокуратури Закарпатської області, керівник товариства, перебуваючи на спрощеній системі оподаткування, в порушення ст. ст. 1, 5 Указу Президента України від 1998 р. «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва», не відображав фактичні результати своєї діяльності у податковому обліку та звітності, і перевищивши дозволений обсяг виручки від реалізації товарів, втратив можливість перебувати на спрощеній системі оподаткування, повинен був перейти на загальну та зареєструватись платником ПДВ, проте не зробив цього.

В подальшому підприємець, шляхом приховування об’єктів оподаткування податком на додану вартість, не відображаючи показники податкових зобов’язань з ПДВ, ухилився від нарахування та сплати до бюджету вказаного податку, в сумі понад 2,1 млн. грн.

Реклама

Відтак, вироком Мукачівського міськрайонного суду обвинуваченого визнано винним та призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 2,1 млн. грн., з позбавленням права обіймати посади пов’язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно – розпорядчих функцій на підприємствах, установах, організаціях усіх форм власності строком на 2 роки з конфіскацією майна.

Довідка: ч.3 ст. 212 КК України - ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), якщо це призвело до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах.

Реклама

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно