Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Міжнародний День людей з особливими потребами відзначали в Ужгороді (ФОТО)

Міжнародний День людей з особливими потребами відзначали в Ужгороді (ФОТО)

Міжнародний День людей з особливими потребами відзначали в Ужгороді (ФОТО)
У середу, 4 грудня, в Ужгороді відбулося урочисте зібрання з нагоди Міжнародного Дня людей з особливими потребами. Участь в урочистостях взяли очільник краю Олександр Ледида, начальник управління у...

У середу, 4 грудня, в Ужгороді відбулося урочисте зібрання з нагоди Міжнародного Дня людей з особливими потребами. Участь в урочистостях взяли очільник краю Олександр Ледида, начальник управління у справах молоді та спорту Закарпатської ОДА Віталій Ерфан, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, почесні гості та представники ЗМІ.

ВІДЕО ДНЯ

Зі вступним словом виступив голова облдержадміністрації Олександр Ледида, зазначивши, що в області ведеться робота над створенням умов, за яких люди з особливими потребами змогли б почуватися комфортно, забезпечуючи себе матеріально. Питання соціального захисту найбільш вразливих верств населення знаходиться на постійному контролі обласної державної адміністрації.

Станом на 1 січня поточного року в області зареєстровано понад 62 тисячі людей з обмеженими можливостями.Цьогоріч закарпатцям з особливими потребами, котрі стоять у черзі на авто, видано 10 автомобілів за кошти державного бюджету. Також передбачено видати ще 9 автівок та 9 автомобілів визнані гуманітарною допомогою.

Реклама

За рахунок обласної Програми «Турбота» протягом 9 місяців одноразову грошову допомогу отримали 2167 осіб (в тому числі інвалідів) на загальну суму 1710,4 тис. грн.

З початку року кошторисні призначення на пільги та компенсації постраждалим громадянам внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2013 рік затверджено в розмірі майже 6 млн. грн., з яких у січні – жовтні надійшло за цільовим призначенням 5,4 млн. гривень.

Реклама

За підсумками роботи Закарпатського обласного центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» та Обласної дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів поточний рік багатий на досягнення. Зокрема, спортсмени отримали багато нагород у волейболі, гірськолижному спорті, легкій атлетиці, плаванні, пауерліфтингу, спортивному орієнтуванні та фехтуванні.

На честь свята Олександр Ледида вручив сертифікат на спеціальні візки для відділення фехтування серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та грошові нагороди спортсменам з особливими потребами.

Прес-центр ОДА

Реклама
Міжнародний День людей з особливими потребами відзначали в Ужгороді (ФОТО) – 01
Міжнародний День людей з особливими потребами відзначали в Ужгороді (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно