Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Перечинські правоохоронці намагатимуться виявити факти незаконних порубок хвойних насаджень

Перечинські правоохоронці намагатимуться виявити факти незаконних порубок хвойних насаджень

Перечинські правоохоронці намагатимуться виявити  факти незаконних порубок хвойних насаджень
Кожного року напередодні Різдвяних свят правоохоронці Перечинського району спільно з підрозділами лісового господарства проводять комплекс цільових заходів, спрямованих на виявлення фактів незаконних...

Кожного року напередодні Різдвяних свят правоохоронці Перечинського району спільно з підрозділами лісового господарства проводять комплекс цільових заходів, спрямованих на виявлення фактів незаконних порубок хвойних насаджень, випадків перевезення незаконно вирубаних хвойних дерев, їх реалізацію, виявлення та затримання осіб, причетних до вказаних правопорушень.

ВІДЕО ДНЯ

Адміністративне законодавство України визначає, що згідно статті 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за незаконну порубку, пошкодження і знищення лісових культур та молодняка можливе накладення штрафу на громадян у розмірі від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб – від 7 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У відповідності до статті 152 КУпАП, за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачено накладення штрафу на громадян від 12 до 18 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Стаття 159 КУпАП – порушення правил торгівлі на ринках – це накладення штрафу на громадян до 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб - до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а стаття 164 КУпАП – порушення порядку провадження господарської діяльності – тягне за собою накладення штрафу від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва і сировини чи без такої. Надання ж суб’єктом господарювання дозвільному органу або адміністратору недостовірної інформації щодо відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства передбачає накладення штрафу від 40 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо ж незаконна вирубка хвойних культур здійснюватиметься у лісах та інших захищених насадженнях і спричинить суттєві збитки, у таких протиправних діях вбачатиметься склад кримінального правопорушення, передбачений статтею 246 Кримінального Кодексу України «Незаконна вирубка лісу».

Реклама

Мирослава Пекар, Перечинський РВ УМВС

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно