Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Сповідь бійця "Беркуту": "Прикро, що нас не вважають за людей"

Сповідь бійця "Беркуту": "Прикро, що нас не вважають за людей"
В останній тиждень, коли мітинги не вщухають, а люди у формі «Беркута» фігурують у всіх розмовах і новинах, нам вдалося розговорити одного із співробітників спецпідрозділу. Андрію (прізвище, зі...

В останній тиждень, коли мітинги не вщухають, а люди у формі «Беркута» фігурують у всіх розмовах і новинах, нам вдалося розговорити одного із співробітників спецпідрозділу. Андрію (прізвище, зі зрозумілих причин, не називаємо) - 22 роки, він з Коростеня (Житомирська область. У «Беркуті» - вже два роки. Андрій навідріз відмовився зустрічатися з нами і навіть говорити по телефону - тільки через інтернет. Під час останніх подій він був серед беркутівців, які відтісняли протестуючих з проїжджої частини на Європейській площі.

ВІДЕО ДНЯ

«Звикаєш до холоду»

- Коли служив в армії, виникла думка піти в «Беркут», все одно зараз складно знайти стабільну роботу з хорошою зарплатою. А тут хоча б відпустка велика - 30 днів. Закінчу юрфак і стану офіцером - зарплату підвищать до 6000 (зараз вона 4000). Ці мітинги для мене - просто робота, і вона мені подобається. Так, буває, що і в обличчя плюють, і ображають, і камінням кидають. Але я в цей момент відключаюся, намагаюся не сприймати весь цей негатив на свій рахунок. До цього звикаєш, як і до постійного холоду, і до 10-годинним змінам. Ще жодного разу не було думки піти з «Беркута» , хоча знайомі йшли: в охорону, в охоронці. Але мені подобається підтримувати громадський порядок.

Реклама

«Прикро, коли нас не вважають за людей»

- Мама хоче, щоб я змінив роботу. Кожен раз, коли приїжджаю до неї - хрестить і голосить, свариться зі знайомими, які розповідають, як погано себе веде «Беркут» на акціях. Дівчина, коли я йду на мітинг, завжди говорить: «Будь акуратним » і цілує на прощання. Взагалі, ми завжди діємо в рамках закону, а сльозогінний газ і кийки застосовуємо тільки тоді, коли іншого виходу вже немає. Дуже прикро, що більшість нас навіть за людей не вважає.

Реклама

- Про політику ми, в основному, не говоримо. Твої особисті погляди - вони на те й особисті, щоб не висловлювати їх на роботі, тим більше, на такій. Говоримо про те, як набридли ці мітинги і що там одні й ті ж проплачені люди.

Нагадаємо, що сьогодні  в Києві "Беркут" жорстоко розігнав мітингувальників. В результаті сутичок між протестуючими та працівниками спецпідрозділу постраждало десятки людей.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно