Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Закарпатті відзначили 69 річницю прийняття маніфесту про возз’єднання з Україною

У Закарпатті відзначили 69 річницю прийняття маніфесту про возз’єднання з Україною

У Закарпатті відзначили 69 річницю прийняття маніфесту про возз’єднання з Україною
У вівторок, 26 листопада, голова облдержадміністрації Олександр Ледида зустрівся із делегатами Першого з’їзду Народних комітетів Закарпатської України. 26 листопада 1944 року у Мукачеві було...

У вівторок, 26 листопада, голова облдержадміністрації Олександр Ледида зустрівся із делегатами Першого з’їзду Народних комітетів Закарпатської України.

ВІДЕО ДНЯ

26 листопада 1944 року у Мукачеві було прийнято Маніфест про возз’єднання Закарпаття з Україною. На цьому історичному з’їзді були присутні 663 делегати. Це стало передумовою для створення Закарпатської області у складі тодішньої УРСР.

Сьогодні ж до обласної адміністрації прийшли четверо з тих людей, які стали безпосередніми учасниками тих подій. Це – Олексій Логойда, Марія Студеняк, Йолана Матлах та Василь Беца. Також на зустрічі був присутній голова обласної ради організації ветеранів України Закарпатської області Іван Бігунець.

Реклама

- 69 років тому було реалізовано бажання українців возз’єднатися у єдиній державі. Із плином років ця подія набуває все більшого й більшого історичного значення. Ви зробили вагомий внесок у створення і розбудову незалежної соборної України. Ми повинні завжди пам’ятати про цю історичну подію Також запевняю, що обласна влада на виконання завдань глави держави щодо консолідації навколо ідеї української державності, сприятиме організації круглих столів за участі ветеранів та молоді, аби широко обговорювати такі важливі теми, - зазначив під час зустрічі Олександр Ледида.

Уродженець Колочави, 92-річний Василь Беца розповів:

Реклама

- Зараз нелегкі часи, але порівнювати сучасність з тим, що було колись навіть не варто. Тоді з’їзд Народних комітетів дав можливість нам відчути себе не просто робочою силою, а справді людьми, які можуть вирішувати свою долю.

Наприкінці зустрічі Олександр Ледида вручив делегатам Першого з’їзду символічні подарунки.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно