Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Олександр Ледида підтримав євроінтеграційні прагнення закарпатців

Олександр Ледида підтримав євроінтеграційні прагнення закарпатців

Олександр Ледида підтримав євроінтеграційні прагнення закарпатців
Голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида переконаний: майбутнє України – за євроінтеграцією, водночас, керівник краю наголосив: – Наразі мова йде не про зрив підписання угоди, а про призупинення...

Голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида переконаний: майбутнє України – за євроінтеграцією, водночас, керівник краю наголосив:

ВІДЕО ДНЯ

– Наразі мова йде не про зрив підписання угоди, а про призупинення інтеграційного процесу. Що стосується моєї думки, то Закарпаття історично та ментально є найбільш проєвропейським регіоном України. Окрім того, статистика експортно-імпортної економічної діяльності закарпатських підприємств свідчить про те, що понад 80% продукції наших підприємств експортується в країни Євросоюзу. Варто взяти до уваги і людський фактор: тисячі закарпатців працюють в країнах Євросоюзу, мають там родини, багато нашої молоді здобуває в сусідніх країнах Євросоюзу освіту. Тому підтримую євроінтеграційні прагнення закарпатців – курс на Євросоюз залишається оптимальним, особливо для нашої області. Наразі цей курс і для всієї країни задекларував Президент.

Однак склалася ситуація, коли Україна в цілому має дуже міцні економічні зв’язки зі східними партнерами. Є небезпека втрати величезного ринку, що вже негативно відбилося на бюджеті України. Власне, наповнення бюджету є головним болем уряду, тому Кабмін, так би мовити, взяв паузу, бо для нього важливо не допустити провалу в наповненні бюджету, адже від цього залежать виплата пенсій та соціальних нарахувань, виконання державних програм, тощо.

Реклама

І все ж, сподіваюся, що Україні вдасться впоратися зі всіма викликами. Не хотілося б тільки, щоб нинішньою ситуацією скористалися деякі політики, які для власного політичного піару можуть вести країну до розколу.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно