Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Судді з усієї України з’їхались на круглий стіл на Свалявщині (ФОТО)

Судді з усієї України з’їхались на круглий стіл на Свалявщині (ФОТО)

Судді з усієї України з’їхались на круглий стіл на Свалявщині (ФОТО)
На Свалявщині проходить круглий стіл на тему «Теоретичні та практичні питання дисциплінарного провадження щодо судді». У четвер, 21 листопада, привітати учасників заходу прийшов голова Закарпатської...

На Свалявщині проходить круглий стіл на тему «Теоретичні та практичні питання дисциплінарного провадження щодо судді». У четвер, 21 листопада, привітати учасників заходу прийшов голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида.

ВІДЕО ДНЯ

– Наше сьогоднішнє завдання – з’ясувати теоретичні питання щодо правової природи дисциплінарного провадження стосовно судді, адже наразі існує фактично тільки один вид покарання – догана. Маємо вдосконалити процес суспільного контролю над діяльністю судів, водночас, зберігши їхню незалежність не створюючи тиску, - розповів про головне питання порядку денного заступник голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів Микола Пінчук.

Участь у засіданні круглого столу беруть члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, члени Вищої ради юстиції України, судді Верховного суду України, Вищого адміністративного суду України, представники Національної школи суддів, вузів та науково-дослідних закладів у галузі права.

Реклама

– Від імені обласної влади дозвольте привітати Вас на Закарпатті. Сьогодні тут розглядається важливі проблеми, адже, попри впровадження реформ у правовій сфері, факти корупції все ще мають місце. А будуючи демократичну правову державу за європейськими стандартами, мусимо викорінити такі випадки, - звернувся до присутніх очільник краю Олександр Ледида.

Про досвід Польщі у питаннях впровадження дисциплінарної відповідальності суддів розказав Гжегож Борковські – суддя, представник департаменту міжнародного співробітництва Національної школи судочинства та прокуратури Польщі, доктор юридичних наук:

Реклама

– Упродовж останніх років Україна робить значний поступ у сфері приведення судової системи до європейських правових норм, але зробити слід ще чимало. Адже досі трапляються випадки порушення суддями присяги, а це кидає тінь на всю систему судочинства.

Захід відбувається у рамках Проекту USAID «Справедливе правосуддя», і, як зазначила його керівник Наталія Петрова, покликаний напрацювати реальне підґрунтя для якісних змін у законодавстві.

Прес-центр ОДА

Реклама
Судді з усієї України з’їхались на круглий стіл на Свалявщині (ФОТО) – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно