Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • 15 закарпатських депутатів притягнуто до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень

15 закарпатських депутатів притягнуто до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень

15 закарпатських депутатів притягнуто до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень
Правоохоронні органи Закарпатської області активно протидіють проявам корупції. Зокрема, з початку року спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції складено та направлено до суду...

Правоохоронні органи Закарпатської області активно протидіють проявам корупції. Зокрема, з початку року спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції складено та направлено до суду 60 протоколів про вчинення адміністративних корупційних правопорушень, з яких 11 - органами прокуратури , 16 – ВБКОЗ УСБУ в, 33 – УБОЗ УМВС в області.

ВІДЕО ДНЯ

Із загальної кількості складених протоколів: за одержання неправомірної вигоди – 10, надання неправомірної вигоди – 1, порушення обмеження щодо сумісництва -11, неподання декларації – 28, конфлікт інтересів – 8, невжиття заходів протидії корупції – 2.

Судами розглянуто за вказаний період 43 протоколи, за результатами розгляду яких: 34 правопорушника притягнуто до адмінвідповідальності у вигляді штрафів; 9 закрито (3 - у зв’язку із спливом строків давності накладення стягнення, 1 - за малозначністю вчиненого діння, 4 - у зв’язку з відсутністю складу адмінправопорушень).

Реклама

На розгляді в судах знаходяться ще 18 протоколів, з них у судах першої інстанції – 11, апеляційної – 7.

Серед осіб, яких притягнуто до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень 15 депутатів сільських, селищних, міських, районних рад, 4 - посадовці місцевого самоврядування, 4 – службові особи охорони довкілля, 2 - працівники контролюючих органів, 1 – працівник міліції. З них 22 - у сфері місцевого самоврядування, по 2 у бюджетній сфері та сфері освіти, по 1 у сфері земельних відносин та паливно-енергетичному комплексі.

Реклама

Водночас, із 34 правопорушників із займаних посад вже звільнено 14 осіб, з яких: 5 - у зв’язку із притягненням до відповідальності за корупційне правопорушення; 9 - за власним бажанням до складання протоколу або набрання чинності постанови суду про притягнення до відповідальності, по 12 депутатам внесено подання на припинення повноважень, з яких 4 задоволено, інші перебувають на розгляді.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно