Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мукачівська хорова школа відзначила свій ювілей (ФОТО)

Мукачівська хорова школа відзначила свій ювілей (ФОТО)
16 листопада, в суботу, у залі Християнського культурного центру відбувся концерт Мукачівської хорової школи хлопчиків та юнаків з нагоди його 30-річного ювілею. Це був заключний етап ювілейного...

16 листопада, в суботу, у залі Християнського культурного центру відбувся концерт Мукачівської хорової школи хлопчиків та юнаків з нагоди його 30-річного ювілею. Це був заключний етап ювілейного турне, адже зі своїми концертними програмами юні артисти вже виступали у Києві та Ужгороді. І ось, саме сьогодні, у виконанні учасників молодшого хору хлопчиків, хору хлопчиків та юнацького хору прозвучали твори української, західноєвропейської хорової класики, сучасних українських та зарубіжних композиторів, українські народні пісні та колядки і твори Володимира Волонтира - художнього керівника хору хлопчиків та юнаків, заслуженого діяча мистецтв України, лауреата премії ім. Д. Задора, члена Національної спілки композиторів України.

ВІДЕО ДНЯ

Саме завдяки великому бажанню, творчості, ентузіазму і любові до музики диригента, композитора Володимира Волонтира і був заснований у 1983 році хор хлопчиків і юнаків, якому вже в 1985 році Постановою колегії Міністерства культури України було присвоєно почесне звання „зразковий”.

В 1989 році на базі хору створена хорова школа хлопчиків та юнаків – одна з перших в Україні, незмінним директором школи якої та керівником хору і є Володимир Ілліч. Хормейстер хору з часу його заснування – Оксана Волонтир. За роки діяння хорової школи колектив презентував хорове мистецтво України в 19 країнах Європи: Литві, Латвії, Естонії, Росії, Словенії, Словаччині, Чехії, Югославії, Польщі, Угорщині, Німеччині, Австрії, Франції, Бельгії, Італії, Іспанії, Португалії, Голландії, Румунії.

Реклама
Мукачівська хорова школа відзначила свій ювілей (ФОТО) – 01

Для багатьох учнів - випускників школи хорове мистецтво стало професією, серед яких є вже відомі музиканти, якими гордиться не тільки наше місто, але й вся Україна. Було приємно зустріти цих музикантів серед глядачів у залі, де були і почесні гості: міський голова Золтан Ленд'єл, секретар міської ради Іван Маняк, начальник обласного управління культури Юрій Глеба, Генеральний консул Словацької Республіки в м. Ужгороді Янка Бур'янова.

Реклама

З привітальним словом до ювілярів та шанувальників хорового мистецтва виступили міський голова Золтан Ленд'єл, який нагородив грамотами виконавчого комітету Мукачівської міської ради викладачів школи та вручив сертифікат на придбання комп'ютерної техніки для закладу і начальник обласного управління культури Юрій Глеба, який вручив Володимиру Іллічу відзнаку обласної ради та обласної державної адміністрації - нагрудний знак “За розвиток регіону”.

В цей день для Володимира Волонтира лунало багато вітань від бувших учнів, друзів, колег майже з усіх куточків світу. Але одним з привітань було від міністерства культури України, в якому було сказано, що за вагомий внесок у розвиток хорового мистецтва, Володимир Ілліч став лауреатом щорічної премії ім. В. Костенка.

Відділ з питань внутрішньої політики Мукачівського міськвиконкому

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно