Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Олександр Ледида провів нараду стосовно витоку газу на свердловині поблизу села Руські Комарівці

Олександр Ледида провів нараду стосовно витоку газу на свердловині поблизу села Руські Комарівці

Олександр Ледида провів нараду стосовно витоку газу на свердловині поблизу села Руські Комарівці
Ситуацію з витоком газу на свердловині поблизу с. Руські Комарівці на Ужгородщині обговорили у понеділок, 18 листопада, на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та...

Ситуацію з витоком газу на свердловині поблизу с. Руські Комарівці на Ужгородщині обговорили у понеділок, 18 листопада, на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням очільника області Олександра Ледиди. У роботі штабу також взяли участь перший заступник голови ОДА Ігор Свищо, головний рятувальник області Мирослав Щербей, керівник Ужгородського району Віктор Ледіда, начальники профільних управлінь.

ВІДЕО ДНЯ

За оперативними даними, витік газу під час буріння однієї з свердловин на Ужгородщині стався у неділю, 17 листопада, ввечері. На місце інциденту відразу виїхали закарпатські рятувальники та представники Прикарпатського загону газорятувальної служби. Також вчора, ввечері голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида провів засідання обласного оперативного штабу з координації робіт з ліквідації наслідків аварії.

Як повідомили представники рятувальних служб, одразу ж було проведено евакуацію персоналу об’єкту та його знеструмлення. Також провели розвідку місця аварії та визначили концентрацію газової суміші у повітрі:

Реклама

– Встановлено, що концентрація газової суміші не перевищує норми, відтак потреби евакуації населення не було. На цю хвилину аварійна ситуація локалізована. Небезпеки для мешканців населених пунктів Руські Комарівці та Дубрівка немає, - повідомив заступник начальника управління ДСНС України у Закарпатській області Глєб Бурковський.

Керівник оперативного штабу, голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида доручив місцевій владі, керівництву району зустрітися з сільською громадою, аби роз’яснити їм причини виникнення ситуації та поінформувати про сьогоднішній стан справ:

Реклама

– Населення має знати, що у районі ведеться розробка свердловини, що небезпеки для людей, за висновками спеціалістів, немає. Але, аби вчасно запобігти ускладненню ситуації, оперативно виїхали на місце, злагоджено спрацювали всі обласні служби, - очільник краю також подякував за роботу всім задіяним вчора та сьогодні структурам.

Також Олександр Ледида доручив утворити спеціальну комісію, до складу якої ввійдуть представники держгірпромнагляду, екоінспекції, служби з надзвичайних ситуацій, котра і має встановити причини аварії.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно