Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Для будівництва сміттєпереробного заводу на Мукачівщині вже виділили ділянку і тепер шукають інвестора

Для будівництва сміттєпереробного заводу на Мукачівщині вже виділили ділянку і тепер шукають інвестора

Для будівництва сміттєпереробного заводу на Мукачівщині вже виділили ділянку і тепер шукають інвестора
Можливі методи вирішення проблеми засміченості регіону обговорювали на нараді під керівництвом першого заступника голови ОДА Ігоря Свища, яка відбулася у четвер, 14 листопада. Участь у нараді взяли...

Можливі методи вирішення проблеми засміченості регіону обговорювали на нараді під керівництвом першого заступника голови ОДА Ігоря Свища, яка відбулася у четвер, 14 листопада. Участь у нараді взяли заступник директора департаменту - начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Василь Романець, начальник Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Володимир Чіпак, а також заступники керівників районних державних адміністрацій.

ВІДЕО ДНЯ

Як розповів Василь Романець, станом на 13 листопада, згідно з даними, наданими районними адміністраціями, в області ліквідували майже три з половиною тисячі стихійних сміттєзвалищ.

- Цифра дуже велика. Однак ми повинні розуміти, що на місці ліквідованих смітників через деякий час з’являються нові. Люди продовжують зносити сміття на береги річок, а воно при першому ж піднятті води пливе до наших закордонних сусідів. І з цим явищем треба боротися, - зауважив Василь Романець.

Реклама

За словами начальника БУВР Тиси Володимира Чіпака, короткочасні рясні дощі чимало закарпатського сміття вода віднесла вниз за течією, до сусідніх країн, і незабаром представникам області доведеться пояснювати нашим сусідам причини подібного явища.

Відповідально ставитися до чистоти рідної землі, мають і самі закарпатці, переконаний Ігор Свищо. Аби унеможливити виникнення стихійних сміттєзвалищ, вживатимуть адміністративних заходів.

Реклама

Так, Рахівська райрада вже виділила 40 тисяч гривень на придбання мобільних відеокамер, які будуть встановлені у місцях найчастішого виникнення стихійних сміттєзвалищ. Таким чином, районна влада спробує боротися із порушниками та припинити подальше засмічення району.

Разом з тим, обговорили на нараді і кроки, які дозволили б зменшити кількість твердих побутових відходів, що потрапляють до навколишнього середовища. Так, у Берегівському районі, в селі Яноші, уже відбувся тендер на право будівництва сміттєпереробного заводу. Переможця буде визначено наступного тижня, а будівельні роботи розпочнуть у 2014 році.

Можливість будівництва подібного заводу вивчають і на Мукачівщині. Земельна ділянка для цього вже виділена. Керівництво району наразі веде активні переговори із польськими інвесторами, і найближчим часом делегація повинна відвідати одне із таких підприємств в Угорщині чи Польщі.

Реклама

Окремим пунктом на нараді обговорили питання очищення русел річок, потічків та водовідвідних систем у населених пунктах області. Саме постійне засмічення цих систем провокує серйозні підтоплення у містах та селах області. У той же ж час, голови сільських рад, на рахунках яких нині є кошти, не поспішають використовувати їх для вирішення проблеми.

- Я розумію, що деяким сільським головам вигідніше тримати ці гроші на депозитах і отримувати із них відсотки. Однак це не допоможе нам розчистити русла та потічки від сміття. А зробити це треба і до того ж якнайшвидше. Тому попрошу вас зробити все можливе для того, щоб все ж акумулювати наявні кошти та використати їх уже найближчим часом, - підсумував Ігор Свищо.

Прес-центр ОДА

Для будівництва сміттєпереробного заводу на Мукачівщині вже виділили ділянку і тепер шукають інвестора – 01
Для будівництва сміттєпереробного заводу на Мукачівщині вже виділили ділянку і тепер шукають інвестора – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно