Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Віце-прем’єр-міністр Словацької Республіки Мірослав Лайчако зустрівся з губернатором Закарпаття (ФОТО)

Віце-прем’єр-міністр Словацької Республіки Мірослав Лайчако зустрівся з губернатором Закарпаття (ФОТО)

Віце-прем’єр-міністр Словацької Республіки Мірослав Лайчако зустрівся з губернатором Закарпаття (ФОТО)
У п’ятницю, 15 листопада, до Ужгорода прибула словацька делегація на чолі з Віце-прем’єр-міністром і Міністром закордонних та європейських справ Словацької Республіки Мірославом Лайчаком. Із...

У п’ятницю, 15 листопада, до Ужгорода прибула словацька делегація на чолі з Віце-прем’єр-міністром і Міністром закордонних та європейських справ Словацької Республіки Мірославом Лайчаком. Із високопосадовцем зустрівся голова Закарпатської обласної державної адміністрації Олександр Ледида.

ВІДЕО ДНЯ

Під час зустрічі обговорили питання прикордонного співробітництва, підготовки до засідання міжурядової комісії, євроінтеграційних процесів.

- Хочу висловити вдячність, за те що у своєму щільному графіку Ви знайшли час, щоб відвідати Закарпатську область. Закарпаття та прикордонні регіони Словаччини поєднує тісна співпраця – культурна, економічна, збереглися і родинні зв’язки. Особливо тісно наш регіон співпрацює з Кошицьким та Пряшівськими краями. Тож знаковим стало відкриття 25 жовтня у Пряшеві центру української культури. Зі свого боку, висловлю сподівання, що питання облаштування контрольно-пропускного пункту «Уліч-Забродь» невдовзі вийде на новий вищий рівень. Завдяки його відкриттю мешканцям прикордоння не доведеться долати десятки кілометрів, щоб зустрітися із своїми рідними, - зауважив Олександр Ледида.

Реклама

Мірослав Лайчак зауважив: співпраця між Україною та Словацькою республікою має розвиватися як на державному, так і на регіональному рівні:

- Перетин кордону має бути вигідним для обох сторін і у цьому важливу роль відіграють прикордонні території. Словаччина підтримує євроінтеграційні прагнення України. Після вступу Словаччини до ЄС життя у країні поліпшилося. Звичайно, перші кроки будуть важкими і на це є об’єктивні причини. Ще у 1997 році Словаччина не відповідала всім вимогам ЄС, та за певний час ми підвищили необхідні показники і досягли того рівня, який маємо нині. Що ж до України, то європейські компанії готові прийти на український ринок, але не всі українські підприємства спочатку не будуть конкурентноспроможними на ринку європейському.

Реклама

Опісля зустрічі словацька делегація, представники обласної державної адміністрації вирушили до Великого Березного, де заплановане відкриття Почесного консульства Словацької Республіки.

Прес-центр ОДА

Віце-прем’єр-міністр Словацької Республіки Мірослав Лайчако зустрівся з губернатором Закарпаття (ФОТО) – 01
Реклама
Віце-прем’єр-міністр Словацької Республіки Мірослав Лайчако зустрівся з губернатором Закарпаття (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно