Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У профтехзакладах Хуста відкрили нові майстерні

У профтехзакладах Хуста відкрили нові майстерні
У рамках виконання обласної програми щодо підтримки професійно-технічної освіти Закарпаття у четвер, 14 листопада, у двох професійних ліцеях Хуста було урочисто відкрито нові майстерні. В заходах з...

У рамках виконання обласної програми щодо підтримки професійно-технічної освіти Закарпаття у четвер, 14 листопада, у двох професійних ліцеях Хуста було урочисто відкрито нові майстерні. В заходах з цієї нагоди взяв участь і голова обласної адміністрації Олександр Ледида.

ВІДЕО ДНЯ

7 мільйонів – саме таку суму цьогоріч було виділено з обласного бюджету на купівлю нового обладнання та ремонти майстерень профтехзакладів області. Адже, освітні заклади, що готують працівників з робітничих професій не бачили оновлення вже понад 20 років.

- У Хустському профтехліцеї сфер послуг, що ми сьогодні навідали, оновлено майстерні та закуплено спецобладнання для перукарів та швачок. На це було видалено близько 200 тисяч гривень, - розповіла директор департаменту науки та освіти, молоді та спорту обласної адміністрації Маріанна Кляп.

Реклама

Нова навчально-виробнича майстерня та лабораторія технічного огляду автомобілів також відкрита у Хустському профтехліцеї. Це оновлення значно сприятиме навчальному процесу, - впевнені педагоги закладу:

- Відтепер наші випускники зможуть не тільки отримувати теоретичну підготовку, а й якісні практичні навички. Адже, всі автомобільні сервіси мають сучасне обладнання, автівки щорічно оновлюються. І, щоб працювати на сучасному обладнанні, ремонтувати нові автомобілі, які з’являються на наших дорогах, потрібно мати відповідні навички роботи, - розповів майстер виробничого навчання Іван Боїшко.

Реклама

Оглянувши нові майстерні, керівник краю Олександр Ледида зазначив:

- Сьогодні сюди прийшли працедавці поглянути на нове обладнання і, навіть не у кожного з них є подібне, - розповів Олександр Ледида. - А наші випускники професійно-технічних закладів повинні бути конкурентноспроможними на ринку праці, для цього ми і оновлюємо матеріально-технічну базу.

У наступному році облаштування профтехзакладів Закарпаття новими майстернями триватиме й надалі.

Реклама

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно