Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Спільно проти катастроф та стресу вирішили боротися фахівці-медики трьох прикордонних областей України

Спільно проти катастроф та стресу вирішили боротися фахівці-медики трьох прикордонних областей України

Спільно проти катастроф та стресу вирішили боротися фахівці-медики трьох прикордонних областей України
Як допомогти в стресових ситуаціях людям, що постраждали від повені або техногенної катастрофи обговорювали фахівці-психологи, психіатри та духовенство під час конференції, що пройшла на початку...

Як допомогти в стресових ситуаціях людям, що постраждали від повені або техногенної катастрофи обговорювали фахівці-психологи, психіатри та духовенство під час конференції, що пройшла на початку листопада в румунському місті Сату-Маре.

ВІДЕО ДНЯ

Про особливості та основні можливі ризики надзвичайних ситуацій, що можуть статися в Закарпатті розповів присутнім завідувач відділення інтенсивної терапії Берегівської психіатричної лікарні Мозговий С.О під час своєї доповіді «Загрози природніх та техногенних катастроф в Закарпатті».

Його колеги лікарі-психіатри Ковач Е.Й. та Ромачевська-Губинець М.Ф базуючись на дослідженнях та даних, які надав асистент кафедри неврології, нейрохірургії та психіатрії УжНУ Бучок Ю.С. детально проаналізували вплив стресової ситуації, яка виникла внаслідок повені 1998 та 2001р.р. на психічний стан мешканців постраждалих районів як безпосередньо після цих подій, так і впродовж наступних 10 років. Також лікарі-психіатри обласної психіатричної лікарні м. Берегово підготували повідомлення про можливі загрози природніх та техногенних катастроф, зробивши акценти на можливих паводках в регіоні, аваріях газотранспортних систем, хімічних виробництв. Разом із Закарпатськими психіатрами питання надання допомоги та координації спільних дій обговорили й медики обласної лікарні швидкої медичної допомоги румунського міста Сату-Маре та угорські колеги-медики.

Реклама

Обласний психіатр Тетяна Алмашій узагальнила результати конференції і відзначила важливість проведення таких спільних міжнародних кординаційних форумів.

Конференція відбулася в рамках реалізації проекту «Прикордонне співробітництво для попередження та ліквідації надзвичайних психіатричних кризових ситуацій», який втілюється завдяки програмі прикордонного співробітництва між Угорщиною, Словаччиною, Румунією та Україною та реалізується за фінансової підтримки ЄС.

Реклама

Прес-центр УОЗ в Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно