Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Як розвивати місцеві громади та економіку міст говорили під час круглого столу в ОДА

Як розвивати місцеві громади та економіку міст говорили під час круглого столу в ОДА

Як розвивати місцеві громади та економіку міст говорили під час круглого столу в ОДА
У середу, 13 листопада, під головуванням заступника голови облдержадміністрації Івана Качура відбулось засідання круглого столу на тему: «Місцевий економічний розвиток міст як джерело збільшення...

У середу, 13 листопада, під головуванням заступника голови облдержадміністрації Івана Качура відбулось засідання круглого столу на тему: «Місцевий економічний розвиток міст як джерело збільшення бюджетних надходжень та платформи стратегії розвитку громад». У засіданні також взяли участь виконавчий директор Регіонального відділення Асоціації міст України Іван Ревтій, провідні експерти Асоціації міст України, сільські та селищні голови та керівники профільних управлінь міськвиконкомів.

ВІДЕО ДНЯ

- Одним із пріоритетів державної політики України є розбудова громадянського суспільства, розвиток місцевих громад. Так, виконуючи доручення глави держави за для розбудови взаємин між владою на місцях, в області створено Громадську раду при облдержадміністрації та Координаційну раду голів громадських рад при райдержадміністраціях та міськвиконкомах, - наголосив Іван Качур.

Головною метою проекту Асоціації міст є захист законних прав та інтересів міст-членів АМУ в органах державної влади, а саме: представлення та захист інтересів міст у Верховній Раді, Кабінеті Міністрів та інших органах центральної влади, підтримка курсу ринкових перетворень, котрі проводяться в державі, розробка законопроектів, надання інформаційної, організаційної та консультативно-експертної допомоги містам-членам АМУ. Також діяльність Асоціації направлена на налагодження зв'язків із іноземними та міжнародними організаціями задля вирішення проблем місцевого самоврядування.

Реклама

Важливим кроком у вирішенні економічних питань розвитку міст краю є й підготовка фахівців у цих галузях. Так, протягом двох років виконуються ремонтні роботи майстерень в профтехзакладах освіти. Увага влади акцентується на робітничих професіях. Так в 17 основних закладах професійно-технічної освіти зроблено ремонт майстерень.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно