Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • За цей рік на Ужгородщині підприємці та організації створили більше 1400 нових робочих місць

За цей рік на Ужгородщині підприємці та організації створили більше 1400 нових робочих місць

За цей рік на Ужгородщині підприємці та організації створили більше 1400 нових робочих місць
8 листопада в Ужгородському районному центрі зайнятості відбувся найбільший щорічний ярмарок вакансій та засідання круглого столу з питань працевлаштування осіб з обмеженими можливостями. Учасники...

8 листопада в Ужгородському районному центрі зайнятості відбувся найбільший щорічний ярмарок вакансій та засідання круглого столу з питань працевлаштування осіб з обмеженими можливостями. Учасники заходу обговорили ситуацію, яка склалася на ринку праці та проблеми, що виникають при працевлаштуванні інвалідів. Загалом, було представлено понад 10 підприємств, установ та організацій. Серед них: ТОВ «Ядзакі Україна», ТОВ «Джейбіл Сьоркіт Юкрейн Лімітед», ДП «Голден Фудс», ТОВ «РОСС-Україна», ТОВ «Термал Стар», Закарпатський обласний військовий комісаріат та ін.

ВІДЕО ДНЯ

Протягом 9 місяців 2013 року на обліку в Ужгородському РЦЗ перебували 1830 осіб, з яких 1280 безробітні. За сприяння центру зайнятості, за цей період працевлаштовано 827 осіб в т.ч. 429 з числа безробітних, 112 – із категорії соціально незахищених верств населення. Практично кожен другий, хто звертався в центр зайнятості, знайшов роботу.

Актуальними на ринку праці залишаються робітничі професії. За словами директора Ужгородського районного центру зайнятості Віктора Ледіди, за цей рік підприємства (1018 – у юридичні особи) та підприємці (325 фізичних осіб-підприємців) Ужгородського району створили 1413 нових робочих місць. 5 осіб старше 45 років отримали ваучери на здобуття освіти з метою підтримання конкурентоспроможності на ринку праці. Крім того, протягом звітного періоду за рахунок коштів ФЗДСС на випадок безробіття, навчалися 185 осіб, працевлаштовано після закінчення навчання 91 особу.

Реклама

У громадських на інших роботах тимчасового характеру взяли участь 117 осіб із числа незайнятого населення. Згідно нововведень, витрати, наразі, діляться навпіл: за кошти підприємств – 58, за рахунок коштів Фонду сприяння зайнятості та сільського бюджету – 59. Працевлаштовано на нові робочі місця з компенсацією єдиного внеску роботодавцю 12 осіб. Для організації підприємницької діяльності 17 осіб отримали одноразову допомогу.

«З початку року у нас на обліку було 32 особи з інвалідністю. Нажаль, з них ще 11 залишаються не працевлаштованими. Причиною є те що кваліфікація, рівень освіти та досвід роботи, яку вони можуть виконувати, не відповідають вакансіям, запропонованим роботодавцями. Тому на круглому столі ми намагалися якось звести їх. Кожен розповів трохи про себе і про роботу, яку він може виконувати, а представники підприємств – про умови праці, послуги транспортування до місця роботи, харчування. Загалом, підприємства району практично виконують відсоткову квоту – 4% робочих місць надаються інвалідам», - зазначила на засіданні круглого столу начальник відділу одного з відділів Ужгородського районного центру зайнятості Магдалина Іван.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно