Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Митники понад 50 разів пропустили через кордон громадянина з підробленими документами – прокуратура

Митники понад 50 разів пропустили через кордон громадянина з підробленими документами – прокуратура

Митники понад 50 разів пропустили через кордон громадянина з підробленими документами – прокуратура
Прокуратурою області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.364 та ч.1., ч.4 ст.358 Кримінального кодексу України...

Прокуратурою області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.364 та ч.1., ч.4 ст.358 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем вчинені працівником правоохоронного органу та використання завідомо підробленого документа).

ВІДЕО ДНЯ

Відділом нагляду за додержанням законів органами служби безпеки України, Державної митної служби України та Державної прикордонної служби України управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Закарпатської області проведено перевірку дотримання вимог кримінального процесуального законодавства та вимог митного кодексу України посадовими особами Чопської митниці Міндоходів, в частині повноти та своєчасності повідомлення правоохоронних органів про виявлення кримінальних правопорушень.

Встановлено, що службові особи Чопської митниці Міндоходів, зловживаючи службовим становищем, діючи умисно, в інтересах третіх осіб та всупереч інтересам служби, не вжили заходів до упередження та виявлення злочинних дій вчинених громадянином, котрий понад 50 разів, використовуючи підроблені документи, здійснив перевезення підакцизних товарів, у порядку спрощеного митного контролю. Таким чином, злочинними діями митників завдано істотну шкоду державним інтересам.

Реклама

Довідка: ч. 3 ст. 364 КК України - зловживання владою або службовим становищем, вчинені працівником правоохоронного органу, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна

ч. 4 ст. 358 КК України - використання завідомо підробленого документа - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Реклама

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно