Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Питання захисту прав нацменшин обговорили на засіданні круглого столу

Питання захисту прав нацменшин обговорили на засіданні круглого столу

Питання захисту прав нацменшин обговорили на засіданні круглого столу
У четвер, 7 листопада, відбувся круглий стіл на тему: «Європейська система захисту прав національних меншин: рекомендації та стандарти щодо формування державної етнополітики України на шляху до ЄС»....

У четвер, 7 листопада, відбувся круглий стіл на тему: «Європейська система захисту прав національних меншин: рекомендації та стандарти щодо формування державної етнополітики України на шляху до ЄС». На заході були присутні заступник голови облдержадміністрації Іван Качур, керівники галузевих відомств і громадських організацій та науковці.

ВІДЕО ДНЯ

У рамках роботи учасники засідання обговорили питання забезпечення прав нацменшин, адаптацію норм та стандартів соціальної політики України до законодавства ЄС, питання культури, освіти і мови.

– Збереження міжнаціональної злагоди є пріоритетом держави та важливими завданням Президента для влади в регіонах, особливо у контексті євроінтеграційних прагнень нашої держави. А поліетнічне Закарпаття може бути прикладом міжетнічної толерантності для багатьох інших областей, - зауважив Іван Качур.

Реклама

Так, задля задоволення культурних та освітніх потреб, створення рівних умов та можливостей представників нацспільнот, в області йде активна співпраця з українцями, що проживають за кордоном, друкуються книги та словники на угорській, словацькій та румунській мовах. В УжНУ з 2008 діє Гуманітарно-природничий факультет з угорською мовою навчання, при якому вже 50 років діє кафедра угорської філології. Завдяки науковій співпраці студенти-філологи виїжджають на семестрове чи двомісячне навчання до Дебреценського університету та на одномісячну переддипломну практику до Будапештського університету та бібліотеки ім. Сийчені задля обміну досвідом та інформацією.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно