Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Бабуся, замість того, щоб витрачати на онука опікунські гроші у сумі понад 120 тисяч гривень, витратила їх на себе

Бабуся, замість того, щоб витрачати на онука опікунські гроші у сумі понад 120 тисяч гривень, витратила їх на себе

Бабуся, замість того, щоб витрачати на онука опікунські гроші у сумі понад 120 тисяч гривень, витратила їх на себе
Прокуратурою Свалявського району розпочато досудове розслідування кримінального провадження за фактом зловживання опікунськими правами (ст. 167 КК України). У вчиненні цього правопорушення...

Прокуратурою Свалявського району розпочато досудове розслідування кримінального провадження за фактом зловживання опікунськими правами (ст. 167 КК України). У вчиненні цього правопорушення підозрюється жінка, котра отримуючи допомогу на виховання онука-сироти, гроші витрачала на власні потреби.

ВІДЕО ДНЯ

За інформацією прокурора Свалявського району Ігора Жураківського, проведеною прокурорською перевіркою встановлено, що 15-річний хлопець-сирота, понад сім років перебував під опікою громадянки Г., яка ж є і його бабкою. Проте, жінка, зловживаючи опікунськими правами, не створила належні умови для його проживання, виховання та розвитку, а використовувала надану їй державну соціальну допомогу, у сумі майже 122 тис. грн. на власні потреби.

Також прокурор зауважив, що: «Будинок, де юнак з бабкою проживали, знаходиться в аварійному та антисанітарному стані, речі повсякденного вжитку та продукти харчування відсутні. Через такий неналежний догляд, неповнолітній вступив у конфлікт із Законом». «Відтак, прокуратурою відомості про дане кримінальне правопорушення внесено до ЄРДР та розпочато досудове розслідування» – повідомив Ігор Васильович.

Реклама

При цьому, дана сім’я в полі зору працівників районного управління соціального захисту та служби у справах дітей не перебувала. Питання щодо скасування опіки та вилучення дитини з небезпечного становища, припинення виплати державної допомога не ініціювалося, перевірки не проводилися. Враховуючи викладене, прокурором Свалявського району голові райдержадміністрації з даного приводу внесено подання, яке знаходиться на розгляді.

Довідка: стаття 167 КК України – зловживання опікунськими правами – використання опіки чи піклування з корисливою метою на шкоду підопічному (зайняття житлової площі, використання майна тощо) – карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Реклама

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно