Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Іван Качур: Маємо дбати про задоволення культурних та освітніх потреб нацменшин

Іван Качур: Маємо дбати про задоволення культурних та освітніх потреб нацменшин

Іван Качур: Маємо дбати про задоволення культурних та освітніх потреб нацменшин
Одним з головних завдань місцевих органів влади Закарпатської області є збереження толерантності та високого рівня порозуміння між представниками різних національних спільнот. Так прокоментував...

Одним з головних завдань місцевих органів влади Закарпатської області є збереження толерантності та високого рівня порозуміння між представниками різних національних спільнот. Так прокоментував журналістам питання стосовно стану міжетнічних відносин в краї заступник керівника краю Іван Качур.

ВІДЕО ДНЯ

- В утвердженні атмосфери міжетнічної злагоди важливу роль відіграє ефективний діалог влади з громадськими організаціями національних меншин. Діяльність національно-культурних товариств спрямована не тільки на відродження і розвиток етнонаціональних надбань, але і на активну участь у транскордонному співробітництві, вирішення завдань соціально-економічного розвитку Закарпаття, створення рівних умов та можливостей для участі у державотворчих процесах.

У контексті європейського курсу України, першочерговим завданням є приведення національного законодавства у сфері забезпечення прав національних меншин до європейських норм і стандартів. Так, доцільно прийняти сучасну Концепцію державної етнонаціональної політики. Наступним кроком є вдосконалення нормативно-правової бази у цій сфері. Зокрема, прийняття у новій редакції Закону України «Про національні меншини в Україні», узгодивши його положення з Конституцією, Рамковою конвенцією про захист нацменшин, Європейською хартією регіональних мов або мов меншин та інших міжнародних документів. У таких важливих процесах потрібно враховувати, в першу чергу, пропозиції громадських організацій національних громад.

Реклама

Врахування етнонаціонального фактору в умовах багатонаціонального регіону є обов’язковою умовою його стабільного розвитку, а забезпечення умов для реалізації прав і свобод, зокрема, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин, виступає на перший план при реалізації в області державної етнополітики. Реалізація цих завдань, на виконання доручень глави держави, полягає у спільній діяльності місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та громадських організацій національних громад, - резюмував Іван Качур.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно