Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Розвиток тваринництва обговорювали в Ужгородській РДА

Розвиток тваринництва обговорювали в Ужгородській РДА
Підсумкові дані минулого року та дев’яти місяців 2013-го показують,що в районі вдалося закріпити тенденцію поступового відродження м’ясного та молочного скотарства. Саме так охарактеризував ситуацію...

Підсумкові дані минулого року та дев’яти місяців 2013-го показують,що в районі вдалося закріпити тенденцію поступового відродження м’ясного та молочного скотарства. Саме так охарактеризував ситуацію начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Володимир Савко, доповідаючи заступнику голови РДА Анатолію Черниченку,який у четвер, 31 жовтня, провів зустріч із керівниками фермерських господарств району з питань, що стосуються розвитку тваринництва. Присутнім на зустрічі був і заступник директора Департаменту агропромислового розвитку в Закарпатській області Юрій Лесьо.

ВІДЕО ДНЯ

- Станом на 1 вересня цього року поголів’я великої рогатої худоби складало 10692 гол.,або 100,8 % від рівня відповідного періоду 2012-го року, в т. ч. корів – 6087, свиней –19105, овець та кіз – 5083, птиці – 216400. Відповідно зросло виробництво м’яса у всіх категоріях господарств, - розповів Володимир Савко. – Вироблено майже 2570 т. м’яса в живій вазі, молока – 16173 т.,яєць – більше 14 млн. 800 тис. штук. За Програмою підтримки тваринництва селянам виплачується дотація за утримання молодняку великої рогатої худоби,який народився в їх господарствах,та збереження тварин до певного віку. Так, за січень-серпень ц.р. дотацію нараховано 789 фізичним особам на загальну суму 364 750 грн.

Анатолій Черниченко зауважив, що на виконання доручень Президента України Віктора Януковича Ужгородщина нарощує показники розвитку тваринництва. Однак є ще чимало проблемних питань. Відповідальний підхід до їх вирішення дозволить збільшити поголів’я всіх видів тварин та птиці,досягти максимальної їх продуктивності та забезпечення продовольчої безпеки району. Можна з упевненістю говорити про ефективність та результативність програм і заходів, які держава втілює протягом останніх років у галузі тваринництва.

Реклама

Ужгородська РДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно