Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Тячівська родина вже майже 6 років вирощує осетра для бізнесу (ФОТО)

Тячівська родина вже майже 6 років вирощує осетра для бізнесу (ФОТО)

Тячівська родина вже майже 6 років вирощує осетра для бізнесу (ФОТО)
Сім’я Данч із селища Буштино майже шість років займається вирощуванням надзвичайно цінної породи риб – осетра, яку ще називають «царською рибою». Невеличке рибне господарство є гордістю не лише...

Сім’я Данч із селища Буштино майже шість років займається вирощуванням надзвичайно цінної породи риб – осетра, яку ще називають «царською рибою». Невеличке рибне господарство є гордістю не лише родини, а й селища, адже аналогів його не має в цілому Закарпатті.

ВІДЕО ДНЯ

Любов до риболовлі у приватного підприємця з’явилася, коли ще Василь Васильович працював у Сибіру. Тоді й ловив осетра у природніх водоймах. А коли через деякий час у знайомого в Чехії побачив озерце, то дуже здивувався, що ця надзвичайно вибаглива риба може жити і в штучних умовах. Відтоді загорівся бажанням зробити щось подібне в себе вдома.

Спочатку запустив декілька рибин до альпінарію і спостерігав, як вона росте та розмножується. Надалі зважився на сміливий експеримент: встановив вдома 4 басейни з відповідними фільтрами та системою підігріву температури. Такі ж конструкції приладнав і в природному водоймищі - на Млиновиці, що протікає недалеко від будинку.

Реклама

Багато клопоту виникає з розмноженням. У природньому середовищі риба у пошуках підходящого місця відпливає на далекі відстані. А в домашніх умовах доводиться робити штучне «доїння» ікри. Важливим є безперебійне постачання електроенергії, адже без кисню осетра не проживе і пів години. Як зізнався підприємець, були у нього випадки, коли через відключення світла вони втратили чимало мальків. Це послужило уроком для встановлення сигналізації, яка відтепер сповіщає про неполадки з електрикою.

Однак, незважаючи на всі труднощі, сімейний бізнес Данчів набирає обертів. На сьогодні у їх водному господарстві вже достатньо риби для постачання в магазини, ресторани чи інші торгові точки. З метою забезпечення належних умов для вирощування осетрини господар навіть розчистив ставок у парковій зоні. Після цього у ньому знову з’явились карасі, щуки, а місцеві рибалки виловлювали навіть форель. У планах господарів завезти на водоймище білих лебедів, які стануть його окрасою.

Реклама
Тячівська родина вже майже 6 років вирощує осетра для бізнесу (ФОТО) – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно