Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прокуратура підозрює працівників ДСО, які дозволили втекти особливо небезпечному злочинцю, у службовій недбалості

Прокуратура підозрює працівників ДСО, які дозволили втекти особливо небезпечному злочинцю, у службовій недбалості

Прокуратура підозрює працівників ДСО, які дозволили втекти особливо небезпечному злочинцю, у службовій недбалості
Прокуратура розпочала досудове розслідування щодо працівників державної служби охорони, яких підозрюють у службовій недбалості, внаслідок чого з Берегівської психіатричної лікарні втік особливо...

Прокуратура розпочала досудове розслідування щодо працівників державної служби охорони, яких підозрюють у службовій недбалості, внаслідок чого з Берегівської психіатричної лікарні втік особливо небезпечний злочинець.

ВІДЕО ДНЯ

Зранку, 31 жовтня, персонал лікарні виявив факт втечі при невстановлених обставинах пацієнта, поміщеного до обласної психіатричної лікарні з посиленим наглядом 32-річного раніше судимого закарпатця. За постановою Ужгородського міськрайонного суду, наприкінці квітня він поступив на примусове лікування до Берегівської ОПЛ з посиленим наглядом. Втікач обвинувачується у скоєнні групового розбійного нападу, незаконному заволодінні транспортним засобом та незаконному поводженні із зброєю.

У ході перевірки встановлено, що співробітниками відділу державної служби охорони (ВДСО) в Закарпатській області здійснюється цілодобова охорона першого відділення посиленого нагляду обласної психіатричної лікарні та поміщених до нього осіб. У зазначеному відділенні встановлено спеціальний режим пропуску та утримання осіб, з метою недопущення їх втечі.

Реклама

При цьому, в ніч з 30 на 31 жовтня, службові особи ВДСО, відповідальні за організацію та безпосереднє здійснення цілодобової охорони відділення посиленого режиму і поміщених до нього осіб, допустили втечу підсудного.

За таких обставин, охоронці обґрунтовано підозрюються у неналежному виконанні своїх службових обов’язків, через несумлінне ставлення до них, що виразилося в неналежній організації і неналежному здійсненні ними охорони відділення, в результаті чого настали тяжкі наслідки - втеча психічнохворого, який обвинувачується у скоєнні низки тяжких злочинів.

Реклама

Відтак, прокуратурою області внесено відповідні відомості до ЄРДР та розпочато досудове розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

Довідка: ч.2 ст.367 КК України - службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки, - карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно