Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Свалявському ліцеї відкрито нову газозварювальну майтестерню

У Свалявському ліцеї відкрито нову газозварювальну майтестерню

У Свалявському ліцеї відкрито нову газозварювальну майтестерню
У четвер, 31 жовтня, відбулось урочисте відкриття газозварювальної майстерні у Свалявському професійному будівельному ліцеї. На заході були присутні голова Закарпатської облдержадміністрації...

У четвер, 31 жовтня, відбулось урочисте відкриття газозварювальної майстерні у Свалявському професійному будівельному ліцеї. На заході були присутні голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида, народний депутат України Михайло Ланьо, очільник Свалявської райдержадміністрації Іван Дрогобецький, педагоги та учні.

ВІДЕО ДНЯ

Сучасну газозварювальну майстерню на базі професійного ліцею відкрито у рамках реалізації обласної програми розвитку професійно-технічної освіти. На її облаштування виділено майже 77 тисяч гривень.

- Сучасний ринок праці потребує таких фахівців робітничих професій, як зварювальники, механізатори, електрики, швачки. Та теоретичне навчання без практичної фахової професійної освіти - неефективне. Тож, обласна влада працює над удосконаленням матеріально-технічної бази профтехзакладів. Плануємо до кінця наступного року закінчити оснащення сучасним обладнанням всіх профтехзакладів області, - зазначив Олександр Ледида.

Реклама

У майстерні зроблено ремонт, встановлено мультимедійне обладнання та 13 кабінок зі зварювальною технікою.

- Вироби, що виготовляються в училищі, йдуть на реалізацію. Завдяки оновленню майстерні, учні матимуть змогу удосконалювати свої практичні навички, з дотриманням усіх норм техніки безпеки. Нове обладнання - економічне та рентабельне і дає змогу працювати ефективніше, - розповів викладач Свалявського профтехучилища Олександр Дарчі.

Реклама

Після урочистого відкриття майстерні, присутні ознайомилися з умовами навчального процесу в ліцеї, зокрема, оглянули приміщення навчальних аудиторій та майстерні.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно