Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Берегові презентували книгу про художню вишивку закарпатців

У Берегові презентували книгу про художню вишивку закарпатців

У Берегові презентували книгу про художню вишивку закарпатців
У середу 30 жовтня у приміщенні великого залу Берегівської районної ради за підтримки Берегівської райдержадміністрації методичним центром відділу культури для працівників клубних установ району була...

У середу 30 жовтня у приміщенні великого залу Берегівської районної ради за підтримки Берегівської райдержадміністрації методичним центром відділу культури для працівників клубних установ району була проведена презентація книги Романа Пилипа «Художня вишивка українців Закарпаття ХІХ – першої половини ХХ ст.».

ВІДЕО ДНЯ

На захід були запрошені працівники бібліотечної системи району, а також майстриня-вишивальниця із с. Гуняди Берегівського району Тетяна Вовчок. Сцену прикрашали рушники та сорочки із Закарпатською вишивкою, які представили майстрині із сіл Данилівка, Яноші, Гуняди, зокрема запрошена Тетяна Вовчок.

Презентація була урочисто відкрита віршем Світлани Українки «Про рушник», який натхненно виконала завідувач клубу с. Свобода Інна 5Мізун, одягнена у автентичну сорочку.

Реклама

В свою чергу методист МЦ РВКіТ Ольга Сакалош, одягнена у національний стрій розповіла про автора, та його чудову монографію, зробила короткий екскурс у історію народного одягу та вишивки. Особливу увагу звернула на чудові ілюстрації, фактичний матеріал, опрацьовану літературу. Не оминула увагою і вельми цікавий словник народних назв вишивки та складових одягу українців Закарпаття, який зібрав автор.

Присутні мали змогу переглянути відеоряд фотографій селян минулого століття у народному вбранні та зразки автентичних вишивок.

Реклама

Захід було завершено виступом ансамблю «Квасівчанка» (Будинок культури с. Квасово), який виконав віночок закарпатських народних пісень.

Переклад на угорську мову здійснювала Єва Варга, директор Берегівської централізованої районної бібліотечної системи, яка звернулася до методичного центру із проханням, направити клопотання в управління культури ОДА, щодо поповнення бібліотечного фонду кількома екземплярами такого цінного видання.

Берегівська РДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно