Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Законністю прийняття рішення про перенесення осінніх канікул у ЗОШ Закарпаття на зиму займеться прокуратура

Законністю прийняття рішення про перенесення осінніх канікул у ЗОШ Закарпаття на зиму займеться прокуратура

Законністю прийняття рішення про перенесення осінніх канікул у ЗОШ Закарпаття на зиму займеться прокуратура
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська звернулася до прокурора Закарпатської області Володимира Корбана з проханням перевірити законність прийняття рішення про перенесення...

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська звернулася до прокурора Закарпатської області Володимира Корбана з проханням перевірити законність прийняття рішення про перенесення осінніх канікул у загальноосвітніх навчальних закладах Закарпатської області на зимовий період.

ВІДЕО ДНЯ

«Згідно Державним санітарним правилам і нормам влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України та узгоджених Міністерством освіти і науки, передбачено, що протягом навчального року для учнів проводяться осінні, зимові та весняні канікули загальною протяжністю не менше 30 днів», - сказано у зверненні омбудсмена.

Валерія Лутковська у своєму листі також зазначила, що в 2013 році МОН визначило проведення осінніх канікул з 28 жовтня по 3 листопада. Разом з тим, графік шкільних канікул може змінюватися з урахуванням місцевих особливостей та кліматичних умов за погодженням з відповідними місцевими органами управління освіти, але це не передбачає повного скасування одних з канікул.

Реклама

Разом з тим омбудсмен підкреслює, що Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу - обов'язковий для виконання документ, що регламентує безпечні для здоров'я дітей і підлітків умови навчання та виховання, які сприяють підвищенню їх працездатності, поліпшують психофізичний розвиток і зміцнюють здоров'я.

Інформація про прийняті рішення від прокурора Закарпатської області Уповноважений з прав людини чекає протягом тижня.

Реклама

Як уже повідомлялось, 25 жовтня в Закарпатській області влада кількох міст за рекомендацією губернатора Олександра Ледиди прийняли рішення скасувати осінні канікули в школах і об'єднати їх із зимовими .

Дане рішення викликало ряд мирних акцій протесту в регіоні, які пройшли в понеділок, 28 жовтня. Зокрема, в Ужгороді школярі перекрили міст і заблокували рух на кількох вулицях у центрі міста, вимагаючи від влади повернути осінні канікули. Також перед будівлею міськради Ужгорода пройшов мітинг, на який зібралося близько 300 осіб. Учасники акції жбурляли в мерію яйця і папір.

30 жовтня, виконавчий комітет Ужгородської міської ради підтвердив рішення про скасування осінніх канікул у школах.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно