Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Одиноким літнім людям – державну підтримку

Одиноким літнім людям – державну підтримку
Створення в Ужгородському районі стаціонарного територіального центру соціального обслуговування, який надаватиме послуги громадянам похилого віку, що перебувають у складних життєвих обставинах і...

Створення в Ужгородському районі стаціонарного територіального центру соціального обслуговування, який надаватиме послуги громадянам похилого віку, що перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги – нагальна вимога часу. Районна влада серйозно працює над тим, аби відкриття Центру не було формальним. Уже найближчими днями він прийме перших 20 пацієнтів. Чи готовий Центр до роботи,у вівторок, 29 жовтня, знайомилися представник Адміністрації Президента України, головний консультант-інспектор головного управління з питань регіональної та кадрової політики Сергій Снопков, голова райдержадміністрації Віктор Ледіда та перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Когутич, – повідомляє Ужгородська РДА.

ВІДЕО ДНЯ

Центр діятиме на базі колишнього терапевтичного відділення районної лікарні у с. В.Добронь. Тут зроблено капітальний ремонт, поміняно вікна, двері, затишно обладнано палати на 2-4 місця. Облаштовано медичні кабінети, кухню, їдальню, вбиральні. Як розповів директор Ужгородського територіального центру соціального обслуговування Іван Гомович, зараз на обліку в територіальному центрі більше 1540 одиноких та малозабезпечених громадян, які потребують соціальної допомоги. Працівники центру за фахом – педагоги, медики середньої ланки та культосвітні працівники, тобто люди, які в розмові з одинокими і вдалу тональність вміють підібрати, і хорошу пораду дати, і при необхідності – першу медичну допомогу. Знайти самотніх, хворих, безпомічних людей, підтримати, допомогти,запропонувати свої послуги – головне завдання соціальних працівників центру. До речі,позитивні приклади роботи подібних закладів у районі є. Один із них – будинок милосердя для інвалідів та громадян похилого віку тут же, у Великій Доброні. Його також відвідали поважні гості.

Як запевнив представника Адміністрації Президента Віктор Ледіда, державна підтримка найбільш уразливих верств населення – пенсіонерів, інвалідів, ветеранів – основна мета соціальних ініціатив Президента України, тому і районна влада докладатиме максимум зусиль, щоб стовідсотково реалізувати всі завдання і доручення Глави держави.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно