Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Голова Закарпатської ОДА прокоментував ситуацію з перенесенням шкільних канікул

Голова Закарпатської ОДА прокоментував ситуацію з перенесенням шкільних канікул

Голова Закарпатської ОДА прокоментував ситуацію з перенесенням шкільних канікул
Голова Закарпатської ОДА прокоментував ситуацію з перенесенням шкільних канікул: – Так, ми справді на обласному рівні рекомендували місцевим органам самоврядування розглянути можливість...

Голова Закарпатської ОДА прокоментував ситуацію з перенесенням шкільних канікул:

ВІДЕО ДНЯ

– Так, ми справді на обласному рівні рекомендували місцевим органам самоврядування розглянути можливість перенесення осінніх канікул з тижня, що почався, на зиму – таким чином, подовживши зимовий відпочинок учнів. Насправді, цьому є кілька причин. По-перше, оскільки тримається тепла погода, то заклади освіти можуть суттєво зекономити на опаленні – а всі заощаджені гроші, наголошу, залишаться на потреби кожного конкретного закладу. По-друге, подовжені канікули взимку дозволять вберегти здоров’я дітей від грипу, - наголосив очільник області.

Олександр Ледида також зауважив:

Реклама

– Розпорядження про перенесення канікул є рекомендаційним, а в жодному разі не ультимативним. Рішення про відміну канікул самостійно приймають місцеві ради. Відтак, воно має бути обґрунтованим у кожному окремому випадку. Тому, якщо виникають непорозуміння чи невдоволення місцевих громад, це значить одне: керівники органів місцевого самоврядування та шкільні колективи не почули одне одного. Саме така ситуація, на жаль, виникла зараз в обласному центрі. На моє переконання, вичерпати конфлікт можна тільки через конструктивний діалог влади, освітян, учнів та батьків. Ще раз наголошую: аби рішення перенести осінні канікули було об’єктивним та виваженим, приймати його мали спільно. Адже маємо кілька прикладів, де у закарпатських містах канікули таки розпочались сьогодні, як і було заплановано.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно