Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатська "Свобода" вимагає від СБУ перевірити факти ймовірної антидержавної діяльності угорської партії "Йоббік"

Закарпатська "Свобода" вимагає від СБУ перевірити факти ймовірної антидержавної діяльності угорської партії "Йоббік"

Закарпатська "Свобода" вимагає від СБУ перевірити факти ймовірної антидержавної діяльності угорської партії "Йоббік"
А також не допустити в подальшому порушень у діях цієї політсили на території України, повідомляє прес-служба "Свободи". В опозиційній партії просять СБУ звернути увагу на той факт, що 16 жовтня в...

А також не допустити в подальшому порушень у діях цієї політсили на території України, повідомляє прес-служба "Свободи".

ВІДЕО ДНЯ

В опозиційній партії просять СБУ звернути увагу на той факт, що 16 жовтня в українському місті Берегове відбувся політичний форум "Йоббіка", на якому лідери цієї політсили виголосили низку антиукраїнських заяв.

Зокрема, депутат Европарламенту Бейла Ковач заявив, що Україна може розраховувати на підтримку в підписанні Угоди про асоціацію з ЕС лише за умов беззаперечного виконання "мовного закону" та негайного створення Притисянського округу на території Закарпатської області із включенням до нього населених пунктів, де переважає угорськомовне населення.

Реклама

"Свобода" також нагадала, що лідери "Йоббіка" вже неодноразово дозволяли собі брехливі, зухвалі випади проти України.

Наприклад, ініціювали поширення в Україні прихильниками цієї партії провокативних агітматеріалів із зображенням "Великої Угорщини", куди включено і Закарпаття – суверенну територію України.

Реклама

У зв'язку з цим Закарпатська облорганізація "Свободи" вимагає від Служби безпеки України звернути увагу на діяльність цієї політичної сили, перевірити факти ймовірної антидержавної діяльності та не допустити в подальшому порушень у діяльності цієї політичної сили на території України.

Нардеп Анатолій Вітів, своєю чергою, заявив, що в Україні взагалі варто заборонити деструктивну діяльність угорської партії "Йоббік". Адже вона, на його думку, спрямована на підрив територіальної цілісности та суверенітету нашої держави.

Нагадаємо, навесні 2014 року в Угорщині відбудуться парламентські вибори, в яких, найімовірніше, візьмуть участь і закарпатці, котрі мають, окрім українського, ще й громадянство Угорщини. Партія "Йоббік" є першою угорською партією, що розпочала неприховану політичну агітацію на території України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно