Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Правоохоронці затримали серійного крадія, який орудував на території шести населених пунктів (ФОТО)

Правоохоронці затримали серійного крадія, який орудував на території шести населених пунктів (ФОТО)

Правоохоронці затримали серійного крадія, який орудував на території шести населених пунктів (ФОТО)
Жертвами зловмисника стали мешканці міста Іршава, сіл Ільниця, Білки, Дубрівка, М.Розстока та Осій. Загалом 14 чоловік звернулись до Іршавського райвідділу міліції із заявами про те, що у них украли...

Жертвами зловмисника стали мешканці міста Іршава, сіл Ільниця, Білки, Дубрівка, М.Розстока та Осій. Загалом 14 чоловік звернулись до Іршавського райвідділу міліції із заявами про те, що у них украли продукти, золото, гроші та побутової техніки.

ВІДЕО ДНЯ

Як виявилось згодом, це була справа рук однієї людини. Злодієм виявився раніше судимий 31-річний мешканець с.Дубрівка Іршавського району.

Починаючи з червня по вересень до правоохоронців надходили заяви від мешканців району про крадіжки. Першим про допомогу звернувся мешканець м. Іршава, який вранці виявив, що у його помешканні був непрошений гість, так як із тумбочки зникли 800 доларів, золоті та срібні вироби на загальну суму близько 10 000 гривень.

Реклама

Наступною жертвою стала мешканка м.Іршава. Крадій до її помешкання проник через розбите скло на кладовій кімнаті й викрав вироби із золота на загальну суму близько 7800 грн.

Далі список потерпілих поповнився мешканцями села Білки. Крадій користувався необачністю господарів, проникав через незачинені вікна, двері. Викрадав в основному гроші і золоті вироби. В однієї заявниці ввечері чоловік приїхав із заробітків із Москви, куртку, в якій лежали зароблені важким заробітчанським трудом 1300 доларів, він поставив до шафи. На ранок члени сім′ї грошей не знайшли...

Реклама

У селі Мала Розтока крадій викрав мобільний телефон, який господар залишив у машині, двері якої були не зачинені.

Правоохоронці затримали серійного крадія, який орудував на території шести населених пунктів (ФОТО) – 01

У вересні крадіжки сипались одна за одною. У селах Білки та Осій люди почали скаржитись, що з їх помешкань, крім грошей та золотих виробів, зникає їжа і теплий одяг. Всі крадіжки скоювались серед ночі, коли господарі осель спали.

Реклама

Мешканка с.Дубрівка на ранок виявила розбите скло на дверях будинку. В хаті виявила крадіжку нетбука, грошей, продуктів харчування, спиртного та кухонного інвентарю.

Зловмисник, відчуваючи безкарність, став красти серед білого дня. Зокрема, в селі Білки вдень скоїв грабіж. Жінка поверталась додому з лісу, куди ходила по гриби. По дорозі до неї підійшов чоловік, почав заводити розмову. Вона намагалась уникнути спілкування, але зловмисник почав її наздоганяти, а потім завдав удару в обличчя. Далі грабіжник відібрав від жертви золотий ланцюжок, сережки та обручальне кільце.

Весь особовий склад карного розшуку Іршавського районного відділу міліції був задіяний на розшук зловмисника. До розкриття даних крадіжок залучали кінологів, але пошуки не давали позитивного результату. Дільничні інспектори міліції проводили опитування місцевих жителів. Правоохоронці мали приблизні прикмети злочинця, але підозрюваного перевірити не могли, так як він по місцю проживання не з′являвся і весь час змінював своє місце перебування.

Міліція стала відпрацьовувати у вечірній та ранковий час населені пункти, прочісувати поля, де міг сховатись зловмисник. Міліціонери знайшли кілька лежанок, де він ночував, однак пошуки ускладнювались тим, що крадій в одному місці два рази ніколи не ночував... Оперативники робили засідки в полі, але безрезультатно.

Через два дні після грабежу в Білках до міліції надійшло звернення про крадіжку золотих виробів у селі Ільниця. Правоохоронці, оглянувши місце події, зрозуміли, що підозрюваний вже почав красти в іншому селі, де ними була проведена робота серед населенням відносно надання інформації про появу зловмисника. І це спрацювало.

Оперуповноважений карного розшуку Степан Вовканич після чергування знаходився вдома, коли йому на мобільний телефон зателефонували громадяни, що в м.Іршава в урочищі «Мальово» серед поля кукурудзи вони бачили підозрілого чоловіка. Оперативник відразу повідомив дану інформацію начальнику карного розшуку Сергію Зіничу, який організував у можливому місці появи крадія засідку. Майже цілий день розшуковці там просиділи.

Степан Вовканич після обіду сів на велосипед і поїхав у напрямку вказаного урочища, де між кукурудзою справді помітив незнайомого чоловіка, який намагався втекти. Степан Вовканич наздогнав його і затримав, хоча підозрюваний намагався чинити опір. На щастя, на допомогу прийшли начальник карного розшуку Сергій Зінич та інші оперативники.

Реклама

Крадія доставили в Іршавський райвідділ міліції, де він зізнався у скоєнні 14 крадіжок. Крадені золоті вироби, нетбук, мобільні телефони та інші цінні речі злодій здавав у ломбарди Хуста та Виноградова.

Правоохоронці затримали серійного крадія, який орудував на території шести населених пунктів (ФОТО) – 02

Як розповів начальник Іршавського районного відділу міліції підполковник Микола Куриця, зловмисника тривалий час не вдавалось затримати, так як він переховувався від працівників міліції у сіносховищах, покинутих будинках, спав посеред поля, а коли похолодало, став красти теплі речі. А ще крав їжу у селян прямо з газових плит, із холодильників, підвалів...

За цими фактами слідча Іршавського райвідділу міліції майор Олеся Зейкан відкрила кримінальне провадження за ч.2, ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка), за ч.1 ст.162 Кримінального кодексу України (незаконне проникнення до житла), за ч.2 ст.186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з погрозою застосування насильства до потерпілої). На крадія очікує покарання строком від чотирьох до шести років позбавлення волі.

Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно