Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді презентували 8 реконструйованих тенісних кортів та 2 спортивні майданчики (ФОТО)

В Ужгороді презентували 8 реконструйованих тенісних кортів та 2 спортивні майданчики (ФОТО)

В Ужгороді презентували 8 реконструйованих тенісних кортів та 2 спортивні майданчики (ФОТО)
Усе це, разом з трибунами для вболівальників, місцями для тренерів та сучасними роздягальнями, утворює таку собі тренувальну базу під відкритим небом. А разом з СК «Юність», частиною якого, власне, і...

Усе це, разом з трибунами для вболівальників, місцями для тренерів та сучасними роздягальнями, утворює таку собі тренувальну базу під відкритим небом. А разом з СК «Юність», частиною якого, власне, і є спортивне містечко, - цілісний надсучасний спортивний комплекс для тренувань та дозвілля ужгородців.

ВІДЕО ДНЯ

Роботи тут, на території позаду спорткомплексу «Юність», розпочали ще навесні. Тоді, під час традиційного суботника на прибирання місцевого скверу вийшли десятки небайдужих містян:

– Ми з друзями приходили сюди напередодні Великодня – на генеральне прибирання, - пригадав мешканець цього мікрорайону, Олег Свирстюк. – Ось, тепер завітали й на відритття спортивного містечка, адже ми, хоч і частково, але причетні до цієї хорошої події. А взагалі, збираюсь записати сюди на теніс свого сина.

Реклама

Тоді ж, навесні, уперше прозвучала ідея реанімувати тренувальну базу – керівник області Олександр Ледида пообіцяв залучити благодійників та восени завершити роботи.

Отже, за кілька місяців вдалось реанімувати 8 тенісних кортів на грунтовому покритті; шляхом реконструкції старого баскетбольного майданчика та спортивної бігової доріжки – створити два нових міні-поля з поліуретановим покриттям та відповідним інвентарем: пересувними баскетбольними щитами, волейбольними та тенісними сітками, футбольними воротами.

Реклама
В Ужгороді презентували 8 реконструйованих тенісних кортів та 2 спортивні майданчики (ФОТО) – 01

Не забули і про вболівальників. Відтепер нові трибуни можуть вмістити більше сотні фанів. Також облаштовано місця для тренерського складу та запасних гравців.

– Додатково ми зробили капремонт тренувальної стіни та інвентарної, реконструювали старе приміщення тренерської, де розташовано три роздягальні з чотирнадцятьма душовими кабінками. Тут, до речі, є й приміщення для теоретичних занять з дітьми та суддівська кімната. Шкода, що майже двадцять років ця база була занедбаною, - розповів очільник обласного управління з питань майна комунальної власності Віктор Лущак, під наглядом якого велася реконструкція.

Реклама

– Ще півроку ми вважали усе це – нездійсненними, - сказав під час відкриття спортивної бази директор ЗОДЮСШ Віктор Дуло. – Щиро вдячні всім, хто долучився до відновлення бази.

Сьогодні в обласній дитячо-юнацькій спортивній школі тренуються майже 700 дітей. Усі вони, уже відсьогодні зможуть оцінити нові майданчики:

– Якщо чесно, то грати у баскетбол ми вчилися тут у не дуже комфортних умовах, - щиро розказав 13-літній Сашко. – Тому, думаю, на нових майдачниках показники команди різко зростуть!

– Ми час від часу приїздимо сюди на змагання, тому можемо порівняти якість кортів «до» та «після» реконструкції. Тепер тут справді можна нормально займатись, дітям зручно, - оцінила якість нових майданчиків тренер з тенісу Габріела Белені, котра привезла своїх учнів з Тячева на обласний турнір з тенісу – він стартував сьогодні.

Відновлене спортивне містечко, яке слугуватиме також літньою тренувальною базою, - передається у власність дитячо-юнацької спортивної школи. Тож місцеві тренери самі складатимуть графіки занять, та обіцяють: знаходити час і для дорослих – любителі спорту зможуть займатися після роботи, у вечірній час.

– Місто допомогло з виділенням землі, необхідної для скверу та обслуговування бази, - розказав Ужгородський міський голова Віктор Погорелов. – До речі, ми вже дійшли згоди і щодо виділення в обласному центрі землі під будівництво льодового палацу.

– Насправді, робити такі речі спільно, за допоги громади та небайдужих, зовсім не складно, - наголосив під час відриття 19 жовтня голова Закарпатської обласної адманмстрації Олександр Ледида. – Відтепер ці спортивні майданчики можуть приймати навіть професійні чемпіонати. Хочу наголосити: заняття для закарпатських дітей тут будуть безкоштовними! Та, найголовніше, наша молодь нарешті отримала гідні умвои для спортивного розвитку, а це – здоров’я та виховання сили духу.

Реклама
В Ужгороді презентували 8 реконструйованих тенісних кортів та 2 спортивні майданчики (ФОТО) – 02

У майбутньому тут планують облаштувати сквер, ще 6 трибун та розмітити споруди для гри у сквош.

Довідково: Сьогодні в ОДЮСШ діє кілька спортивних секцій, зокрема: теніс (143 вихованці та 6 тренерів), баскетбол (144 вихованці та 3 тренери), футбол (78 вихованок та 2 тренери), волейбол (156 вихованців та 7 тренерів). Планується, що на літній тренувальній базі СК «Юність» займатимуться більше півтисячі учнів.Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно