Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В селі Кваси заклали символічну капсулу на місці школи, яку будують з 1994 і досі не звели (ФОТО)

В селі Кваси заклали символічну капсулу на місці школи, яку будують з 1994 і досі не звели (ФОТО)

В селі Кваси заклали символічну капсулу на місці школи, яку будують з 1994 і досі не звели (ФОТО)
18 жовтня керівник краю Олександр Ледида, народний депутат України Іван Бушко, перший заступник голови обласної ради Володимир Закурений, голова Рахівської райдержадміністрації Дмитро Андріюк...

18 жовтня керівник краю Олександр Ледида, народний депутат України Іван Бушко, перший заступник голови обласної ради Володимир Закурений, голова Рахівської райдержадміністрації Дмитро Андріюк заклали символічну капсулу під будівництво школи у селі Кваси.

ВІДЕО ДНЯ

Будівництво загальноосвітньої школи І-Ш ступенів на 500 учнівських місць в гірському населеному пункті було розпочато ще у 1994 році. Та на об'єкті були зведені тільки тимчасові споруди. У подальшому будівництво не здійснювалося через відсутність фінансування.

Весь це час місцеві учні навчаються у старій школі. Загальна площа приміщень освітнього закладу - 1200 м. Площа 22 класів та кабінетів - 1154 м2. Опалення – пічне, так як будівля була зведена ще за часів Австро-Угорщини.

Реклама

Тож, будівництво нової школи як ніколи – на часі. Для виготовлення та коригування проектно-кошторисної документації було витрачено понад 600 тисяч гривень. У 2012 році за рахунок коштів обласного бюджету проектно-кошторисна документація була відкоригована вдруге і пройшла комплексну державну експертизу. Для продовження будівництва об'єкта у 2013 році з обласного бюджету передбачено фінансування у сумі 800 тисяч гривень. Загальна кошторисна вартість будівництва - майже 26 мільйонів.

- Діти повинні навчатися у належних умовах. Адже якість освіти, умови навчання у кожному куточку Закарпаття повинні бути якомога кращими. По завершенню будівництва, тутешні школярі матимуть сучасну школу, що, впевнений, не поступатиметься нічим освітнім закладам у містах, - наголосив керівник краю Олександр Ледида.

Реклама

Будівництво школи у Квасах заплановано завершити у 2016 році.

Прес-центр ОДА

В селі Кваси заклали символічну капсулу на місці школи, яку будують з 1994 і досі не звели (ФОТО) – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно